Kalmarsund drog ifrån Pixbo Wallenstam: ”Väldigt starka på att hämta upp underläge”

Pixbo Wallenstams herrlag föll mot Kalmarsund när kvartsfinalserien rasade vidare under lördagskvällen. Till Härryda-Posten säger Kalmarsundstränaren Viktor Gustavsson att han pannben och underläge var till sitt lags fördel.

ANNONS

Pixbos herrlag hade segern i kvartsfinalserien inom räckhåll. Sen kom Kalmarsund under lördagskvällen och visade att serien är långt ifrån avgjord. Inför tredje perioden stod det 1-5, förmån Pixbo. Då drack Kalmarsund dunderhonung och vände matchen som slutade 6-5 efter en bragdvändning.

Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson ger sin syn på vändningen till Härryda-Posten. Framgångsreceptet, enligt Gustavsson: pannben.

– Vi hade en stor tro och vetskap om att vi brukar vara väldigt starka på att hämta upp underläge generellt. Sedan skadade det nog inte att vi gjorde det här hemma för inte särskilt många dagar sedan.

Med två matcher kvar måste vinna båda för att besegra Pixbo Wallenstam och gå vidare från kvartsfinalserien. Vad är planen?

ANNONS

– Vi ska se till att vara mer alerta i både spel med och utan boll den första halvan av matchen och framförallt första perioden. Där har Pixbo varit hetare än oss hittills i de flesta matcherna och vi behöver hitta vägar ur det. Sen gäller det nog att den där Weissbach får en tråkigare kvällar än vad han fick senast i Mölnlycke och att våra ledande spelare kliver fram i rätt lägen.

Viktor Gustavsson får frågan om vilket matchögonblick under lördagskvällen som var bäst, och tvekar inte med svaret:

– Ett enkelt svar är ju 6-5 målet. Men jag säger Kim Nilssons straffmål, jag har tittat på våra straffar i år och vi har då missat de flesta. Den här gången ställde jag mig med ryggen mot och tittade på publiken istället, det var en fin syn när vrålet bröt ut med det blåa havet på läktaren.

Nästa match, den sjätte, äger rum på Wallenstam Arena i Mölnlycke på tisdag kväll med start 19:15.

LÄS MER:PR-experten: ”Lidls kampanj är briljant”

LÄS MER:Nu kommer snön– och mer väntas i veckan framöver

LÄS MER:Kalmarsund reducerar mot Pixbo efter seger

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS