Akutbeslutet: Gothia cup flyttar matcher till Härryda

Gothia cup har drabbats av stora problem när flera planer gjorts obrukbara av kraftig nederbörd. Under tisdagskvällen togs akutbeslutet att flera internationella matcher flyttas till Landvetter IP, Mölnlycke IP och Djupedalsplanerna.
– Vi har kavlat upp ärmarna för att försöka rädda Gothia cup, säger projektledaren Eldar Razanica.

ANNONS
|

Sedan tidigare står det klart att det finns en önskan i Härryda att möjliggöra för att i en nära framtid låta Gothia cup spelas på fotbollsplaner även i Härryda. M-politikern Sven Karlsson har i Härryda-Posten uttryckt en målbild att vara värd för Gothia cup-matcher senast 2026.

Vädrets makter har hörsammat politiken tidigare än planerat. Under tisdagskvällen kom beskedet via Landvetter IS Instagram-konto att Gothia cup hastigt beslutat att flytta matcher till Landvetter IP – redan under onsdagen. Sammanlagt är det cirka 300 matcher som behöver flyttas alltsomallt, varav en handfull av matcherna flyttas till Landvetter.

ANNONS

I skrivande stund är det endast klart att matcher ska spelas i Landvetter under onsdagen, men det kan bli aktuellt med en eller flera dagar till.

Eldar Razanica, som är juniortränare i Landvetter IS men även projektledare hos Gothia cup, berättar för Härryda-Posten att beskedet om att Landvetter IP var aktuellt som back-up kom vid sjutiden under tisdagskvällen. Klockan åtta togs beslutet och klockan nio var volontärer på plats för att ställa i ordning planen.

– Vid halv elva ikväll tisdag börjar vi bli klara. Det är full rulle. Vi har kavlat upp ärmarna för att försöka rädda Gothia cup, säger Eldar Razanica.

Vilka är det som har hjälpt till under kvällen?

– Det var tre tjejer från Landvetter IF som satt och käkade pizza i närheten, tre från Landvetter IS. Och så min lillasyster, berättar Eldar Razanica.

Iordningställandet har bestått av att märka upp med Gothia cup-vepor och göra det synligt att det är en Gothia cup-arena. Landvetter IP har nylagda konstgräsplaner med modern dränering, vilket gör att planerna inte drabbats av den hårda nederbörden i Göteborgsregionen.

Enligt Gothia Cups hemsida är det lag från Mexiko, England, Island, Norge, Spanien, USA och Tyskland som gästar Landvetter IP:s båda planer med start klockan 09.00.

ANNONS

– Det ska bli en folkfest, säger Razanica som berättar att det redan är klart att caféet kommer hålla öppet och att det finns stor sannolikhet för att en foodtruck ska vara på plats.

Utöver Landvetter IP kommer även 31 matcher att spelas på Mölnlycke IP och Djupedalsplanerna under onsdagen.

LÄS MER:Amerikanerna blixtrade till när Mölnlycke föll

LÄS MER:Träningsmatch med USA-lag inför Gothia cup

LÄS MER:M-politiker vill få Gothia cup till Härryda: ”Inte längre bort än 2026”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS