Underläge mot Öckerö/Zenith – då vände Landvetter IBK och vann

Hemmalaget Öckerö/Zenith hade greppet efter första perioden och ledde med 3-1 i division 2 Västsvenska dam i innebandy.

|
Öckerö IBK / IK Zenith D2 förlorade mot Landvetter IBK

Men Landvetter IBK vände på matchen och vann till slut med 7-3 (1-3, 5-0, 1-0).

– Ja det var skönt att vända underläge. Det tog en period innan vi kom in i "brottningsmatchen", domarna tillät nästan allt. Vi visste att det kanske skulle bli den tuffaste matchen hittills i serien dels på grund av stort manfall och ett lag som är svåra på hemmaplan. Skönt med ännu en 3-poängare och extra kul att Julia W och Elin J var tillbaka på plan, kommenterade Landvetter IBK:s assisterande tränare Kent Sundin.

Det här innebär att Landvetter IBK nu har tolv segrar i följd i division 2 Västsvenska dam.

Landvetter IBK tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Elin Claesson framspelad av Freja Felix.

Öckerö/Zenith kvitterade till 1-1 efter 6.04, genom Elsa Berg på pass av Leia Edgren.

Öckerö/Zenith tog också ledningen efter 6.24, när Rebecka Jonsson slog till på pass av Nova Davidson Ringius.

Öckerö/Zenith ökade också ledningen till 3-1 efter 8.50, när Leia Edgren fick träff.

I andra perioden var det i stället Landvetter IBK som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 3-6.

16.00 in i tredje perioden nätade Landvetter IBK:s Juli Hultman framspelad av Julia Wackerberg och ökade ledningen för Landvetter IBK. Det fastställde slutresultatet till 3-7.

Juli Hultman gjorde ett mål för Landvetter IBK och två assist.

Öckerö/Zenith har en oavgjord och fyra förluster och 16–39 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Öckerö/Zenith stannar därmed på nionde plats, och Landvetter IBK på andra plats, i tabellen.

Söndag 24 mars 17.00 spelar Landvetter IBK hemma mot Pixbo i sista omgången.