Tung seger för Landvetter i toppmatchen mot Backadalen

Det var två topplag som möttes i division 1 Västsvenska dam i innebandy på lördagen.

|
Landvetter IBK vann mot IBF Backadalen

Och det slutade med seger för Landvetter, som besegrade Backadalen hemma med 7-1 (3-0, 1-1, 3-0).

– Vi tog ledningen tidigt i matchen och vi spelar väldigt bra innebandy i 60 minuter! Vi följer plan matchen genom. Gött att genomföra en seriefinal på detta sätt, kommenterade Landvetters assisterande tränare Michael Granström.

Därmed har Landvetter vunnit 14 matcher i rad i division 1 Västsvenska dam.

Landvetter spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Tilda Eriksson och ett mål av Elin Brendelökken. Efter 6.33 av perioden kunde Elin Nyman göra 3-1 för Backadalen.

Landvetter gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 3-1 till 5-1, målen av Tuva Aebischer Skogbäck och Elin Westerberg. Landvetter fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Minni Björsander och Tilda Eriksson.

Landvetters Tilda Eriksson gjorde tre mål.

Backadalen ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Landvetter leder serien.

I nästa omgång har Landvetter Pixbo Wallenstam borta i Wallenstam Arena, söndag 28 januari 12.10.