Tung förlust för Pixbo Wallenstam i toppmatchen mot Thorengruppen

De två topplagen i Superligan dam i innebandy möttes på tisdagen.

|
Thorengruppen IBK vann mot Pixbo dam

Pixbo Wallenstam förlorade, på bortaplan mot Thorengruppen med 6-3 (2-1, 1-2, 3-0) i seriefinalen.

– Annorlunda match, då vi spela svenska cupen final för 2 dagar sedan. Tycker vi startar lite slarvigt, men jobbar oss in i matchen. Tyvärr så får vi inte träff på vårt spel i sista perioden, och det slutar med en förlust. Vi tar med oss erfarenheterna och slipar vidare mot slutspels formen, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

Thorengruppen startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 26 sekunder slog Oona Kauppi till framspelad av Veera Kauppi.

Thorengruppen ökade ledningen till 2-0 efter 14.15, när Nora Parkle hittade rätt på pass av Juni Söderqvist.

Efter 19.59 i första perioden nätade Eliska Krupnová, framspelad av Axina Pettersson och reducerade åt Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam kvitterade till 2-2 efter 20.31, genom Moa Andersson på pass av Klara Loneberg.

Pixbo Wallenstam gjorde 2-3 genom Klara Loneberg efter 16.57 i andra perioden.

Efter 19.30 av perioden kunde Sofia Joelsson kvittera till 3-3 för Thorengruppen. Thorengruppen spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom mål av Sofia Joelsson, Veera Kauppi och Emelie Wibron och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.23 kvar att spela.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Thorengruppen i serieledning och Pixbo Wallenstam på andra plats. Nio poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för Pixbo Wallenstam är Rönnby IBK. Lagen möts lördag 2 mars 17.00 i Wallenstam Arena.