Tung förlust för Pixbo Wallenstam i toppmatchen mot Thorengruppen

De två topplagen i Superligan dam i innebandy möttes på torsdagen.

ANNONS
|
Pixbo dam förlorade mot Thorengruppen IBK

Pixbo Wallenstam förlorade, på hemmaplan mot Thorengruppen med 7-6 (0-3, 1-1, 6-2) i seriefinalen.

– Vi gör en riktigt bra match i 55 minuter. Tyvärr vinner man inga matcher på 55 minuter. TTG är ett fantastiskt lag, så man måste spela med skärpa i 60 minuter. Det fick vi lära oss idag. Bara att bryta ihop och komma igen, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson.

Veera Kauppi slog till 14.32 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 7-6-mål.

Efter sju matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Thea Löfborg, Emma Stenberg och Ellen Lundin. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

ANNONS

Thorengruppen hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-6 och matchen med 7-6.

Veera Kauppi gjorde tre mål för Thorengruppen och ett assist. Emma Stenberg stod för tre poäng, varav två mål för Pixbo Wallenstam.

Det här betyder att Pixbo Wallenstam är kvar på andra plats, och att Thorengruppen fortfarande leder serien.

Onsdag 8 november 19.30 spelar Pixbo Wallenstam borta mot Rönnby IBK.