Starka Pixbo Wallenstam fortsätter vinna

Pixbo Wallenstam är svårslaget i Superligan SSL dam i innebandy. Mot Kalmarsund hemma i Wallenstam Arena på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 6-3 (1-1, 3-1, 2-1) och har nu åtta segrar i rad.

ANNONS
|
Pixbo dam vann mot FBC Kalmarsund dam

Första perioden var jämn. Pixbo Wallenstam inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Cajsa Elm efter 2.35, men Kalmarsund kvitterade genom Matilda Sjödin efter 17.18. Pixbo Wallenstam stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-1 till 4-1.

Kalmarsund reducerade dock till 4-2 genom Elin Petersson med 01.27 kvar att spela. Kalmarsund reducerade igen efter 46 sekunder i tredje perioden genom Matilda Sjödin framspelad av Amanda Lind.

6.03 in i tredje perioden slog Emma Stenberg till återigen på pass av Amanda Berggren och ökade ledningen.

Pixbo Wallenstam punkterade matchen med ett 6-3-mål med fyra sekunder kvar att spela genom Eliska Krupnová framspelad av Cajsa Elm. 6-3-målet blev matchens sista.

ANNONS

Pixbo Wallenstams Emma Stenberg stod för tre mål och ett assist och Cajsa Elm gjorde ett mål och totalt fyra poäng.

Pixbo Wallenstam har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Pixbo Wallenstam är kvar på andra plats, och Kalmarsund stannar på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Pixbo Wallenstam är Endre. Lagen möts söndag 22 januari 12.30 i ICA Maxi Arena.