Stark seger för Pixbo Wallenstam i toppmatchen mot Thorengruppen

Det var två topplag som möttes i Superligan dam i innebandy på fredagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Pixbo Wallenstam, som besegrade Thorengruppen med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0) i tidiga seriefinalen.

|
Pixbo dam vann mot Thorengruppen IBK

Med fyra omgångar kvar är Pixbo Wallenstam på andra plats i tabellen, medan Thorengruppen fortfarande leder serien, fyra poäng före Pixbo.

Klara Loneberg blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 9.34 in i tredje perioden.

Den perioden slutade mållös.

Efter 12.20 i andra perioden gjorde Thorengruppen 0-1 genom Veera Kauppi.

Efter 13.05 av perioden kunde Klara Loneberg göra 1-1 för Pixbo Wallenstam.

9.34 in i tredje perioden nätade Pixbo Wallenstams Klara Loneberg ännu en gång framspelad av Ida Sundberg och avgjorde matchen. Loneberg fullbordade därmed Pixbo Wallenstams vändning.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Pixbo Wallenstam med 21–16 och Thorengruppen med 30–12 i målskillnad. Det här var Pixbo Wallenstams fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Fredag 3 mars 19.30 spelar Pixbo Wallenstam borta mot Lund Elit.