Pixbo Wallenstam föll stort i toppmötet mot Lindome med 1-9

Pixbo Wallenstam räckte inte alls till i toppmötet mot Lindome på söndagen. Andraplacerade Lindome tog en tung skalp när man vann hemma med hela 9-1 (2-0, 5-1, 2-0) i division 2 Västsvenska dam i innebandy.

Lindome IBK dam vann mot Pixbo dam

I början av matchen var Lindome starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Fredrika Conradsson och Sofia Ekdal. Och det var bara början. Lindome tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 3-0 innan Pixbo Wallenstam reducerade.

Därefter handlade dock allt om Lindome och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 7-1. Lindome fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Sara Wannberg och Johanna Lagerquist.

Noterbart är att Lindomes Agnes Sjöberg stod för två mål och två assists, Sofia Ekdal gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Sara Wannberg gjorde två mål och totalt tre poäng och Johanna Lagerquist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Lindome har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Pixbo Wallenstam har två vinster, en oavgjord och två förluster.

För Pixbo Wallenstam gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i serien.

Söndag 18 december 17.15 spelar Pixbo Wallenstam hemma mot IBF Älvstranden.