Pixbo vände underläge och vann

Pixbo låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i division 1 västra Götaland herr i innebandy mot Zenith.

|
Pixbo vann mot IK Zenith innebandy

Men laget vände underläget, och vann, med 9-5 (0-2, 4-0, 5-3) i fredagens match i Wallenstam Arena.

– Tre riktigt fina poäng! Zenith är pigga på att kontra och svåra att kontrollera så vi får kämpa matchen igenom med deras spelvändningar. Skönt att vi vänder, vi är riktigt starka i andra perioden som ligger till grund för segern sedan blir tredje en svängig historia, kommenterade Pixbos tränare Johan Good.

Segern var Pixbos fjärde på de senaste fem matcherna.

Zenith startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Fredric Clywersköld och Linus Stenholdt innan Pixbo svarade och gjorde 2-0 genom Jakob Heins. Pixbo förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Pixbo var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 9-5.

Teodor Stenberg gjorde tre mål för Pixbo och två målgivande passningar, Arvid Skrapste stod för två mål och två assists och Jakob Heins gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med fyra omgångar kvar är Pixbo på fjärde plats i tabellen, och Zenith är på tolfte plats.

Pixbo tar sig an Alingsås i nästa match borta lördag 17 februari 14.00.