Pixbo tog ännu en seger – 7-3 mot Linköping

Pixbo fortsätter starkt i SSL herr i innebandy.

|
Linköping Innebandy förlorade mot Pixbo

När laget mötte Linköping borta i Linköpings Sporthall på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-3 (2-1, 3-1, 2-1). I och med detta har Pixbo fyra segrar i rad.

– Det var en skön och bra bortaseger vilket gör att vi tar med oss en del fina saker härifrån till matchen på onsdag mot Falun, tyckte Pixbos tränare Patric Löfborg, efter matchen.

Pixbo tog ledningen efter nio minuters spel, genom Gustav Lindberg på pass av Gustav Eurén.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 10.39, när Lukas Eldholm fick träff framspelad av Oskar Seth.

Pixbo tog ledningen på nytt efter 13.30, när Felix Lanver slog till framspelad av Arvid Äse.

Pixbo utökade ledningen genom Arvid Äse efter 5.01 i andra perioden.

Linköping reducerade dock till 2-3 genom Oskar Seth efter 11.49 av perioden.

Pixbo gjorde dock två mål och gick från 2-3 till 2-5, målen av Oskar Weissbach och Felix Lanver. Efter 6.44 i tredje perioden ökade Pixbo på till 2-6 genom Gustav Fritzell.

Linköping gjorde 3-6 genom Kevin Söderling efter 8.46 av matchen.

Pixbo kunde dock avgöra till 3-7 med 1.5 kvar av matchen genom Oskar Weissbach.

Pixbos Gustav Fritzell stod för tre poäng, varav ett mål, Oskar Weissbach gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Felix Lanver gjorde två mål och ett assist.

Med fyra omgångar kvar är Linköping på sjunde plats i tabellen, medan Pixbo är på fjärde plats.

Lördag 2 mars 15.00 spelar Pixbo borta mot Växjö.