Pixbo slog Alingsås på hemmaplan

Pixbo vann mötet i division 1 västra Götaland herr i innebandy på hemmaplan mot Alingsås, med 5-2 (3-1, 0-0, 2-1).

|
Pixbo vann mot IBK Alingsås

Pixbo tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.07 genom Oscar Hammarqvist, och gick upp till 2-0 innan Alingsås svarade.

I periodpausen hade Pixbo ledningen med 3-1.

Andra perioden blev mållös.

Pixbo ökade ledningen till 4-1 genom Teodor Stenberg efter 15.32 i tredje perioden.

Alingsås reducerade dock till 4-2 genom Rikard Stenbäcken när bara tre minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Pixbo kunde dock avgöra till 5-2 med 28 sekunder kvar av matchen genom Gustav Lindberg.

Pixbos Wictor Lundstedt stod för ett mål och två assists.

Pixbo har tre segrar och två förluster och 40–36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alingsås har två vinster och tre förluster och 23–27 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Pixbo på tredje plats i tabellen, och Alingsås är på fjärde plats.

Pixbo tar sig an Vänersborg i nästa match borta lördag 25 februari 16.00.