Philip Gerhard och Jonathan Kristensson fixade Rävlandas seger – trots underläge i halvtid

Länghem ledde med 1-0 på hemmaplan i division 5 Västergötland södra herr i fotboll efter halva matchen mot Rävlanda.

|
Länghems IF förlorade mot Rävlanda AIS

Men Rävlanda gjorde två mål i andra halvlek och vände underläge till seger med 2-1. Stor matchhjälte blev Philip Gerhard, med sitt 2–1-mål efter 84 minuter.

– Det var lite nerver från vår sida. Men Länghem är det klart bästa laget i serien. Vi har tur som vinner, men ibland ska ett bra lag också ha tur, tyckte Rävlandas tränare Christian Skytting, efter matchen.

Segern var Rävlandas fjärde på de senaste fem matcherna.

Länghem började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog John Qlemis till. I 65:e minuten nätade Jonathan Kristensson, och kvitterade för Rävlanda.

Och med sex minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Philip Gerhard. Gerhard fullbordade därmed Rävlandas vändning.

Det här var Rävlandas femte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Länghem på åttonde plats i tabellen, och Rävlanda är på andra plats.

Motståndare i sista omgången för Rävlanda är Kronäng. Lagen möts lördag 5 oktober 13.00 på Bråtaredsvallen.