Landvetter tog greppet om hemmamatchen mot Vänersb IF på lördagen redan före paus.

ANNONS
|
Landvetter IS vann mot Vänersborgs IF U19

Och i andra halvlek utökades 3-1-ledningen och matchen i P19 Div 1 Region 2 herr i fotboll slutade 5-2.

Landvetters ledare Eldar Razanica kommenterade matchen:

– Det blev en enkel vinst till slut trots att Vänersborg hade ett rejält tryck på oss stora stunder under andra halvlek där vår målvakt Isak fick göra en del kvalificerade räddningar för att inte ge Vänersborg någon kontakt. En match där vi tar tag i taktpinnen från sekund ett, vi spelar otrolig fin possesionfotboll och skapar otroligt många chanser i första halvlek. I andra är vi lite bekväma och tar inte jobbet vilket bjuder in Vänersborg spelmässigt i matchen. Överlag en godkänd insats.

ANNONS

Landvetter tog en tidig ledning. Vicky Laurent Petry Vicky Joseph gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Landvetter ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, återigen genom Vicky Laurent Petry Vicky Joseph, i tionde minuten.

Vänersb IF reducerade till 2-1 strax före halvtidsvilan, genom Otto Holm Stenvall på straff.

Landvetter gjorde också 3-1 i slutet av första halvleken, genom Jasmin Osmanovic. Direkt efter pausen ökade Arshin Wosoughian Landvetters ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Otto Holm Stenvall träff på nytt och reducerade åt Vänersb IF. Men mer än så orkade Vänersb IF inte med.

I den 85:e minuten fick Landvetter Elias Asserlind utvisad, och laget fick spela de sista fem minuterna med en spelare mindre.

5-2-målet kom på tilläggstid, när Arshin Wosoughian ännu en gång slog till och gjorde mål.

I tabellen innebär det här att Landvetter nu ligger på sjätte plats. Vänersb IF är på femte plats. Ett fint lyft i tabellen för Landvetter som så sent som den 12 augusti låg på elfte plats.

Nästa motstånd för Landvetter är Kinna. Lagen möts söndag 8 september 13.00 på Viskavallen.