Landvetter IBK tog ännu en seger – 6-2 mot FBC Lerum

2-6 (1-2, 1-3, 0-1) blev resultatet när FBC Lerum och Landvetter IBK möttes i Lerum Arena på fredagen.

|
FBC Lerum dam förlorade mot Landvetter IBK

I och med detta har Landvetter IBK hela tio raka segrar i division 2 Västsvenska dam i innebandy.

– Kul med ytterligare en seger! Vi äger boll i stora delar av matchen men slappnar av vid olika tillfällen vilket straffar oss. Annars känns det super kul att vi utvecklats så mycket som spelare och som grupp. Vi har en jättebra lagsammanhållning som jag tror lägger stor grund till att vi tycker det är roligt, vi gör det tillsammans som ett lag och orkar kämpa hela vägen, tyckte Landvetter IBK:s assisterande tränare Kent Sundin, efter matchen.

Landvetter IBK tog ledningen efter 8.43, genom Felicia Edwardh framspelad av Alicia Ramstedt.

FBC Lerum kvitterade till 1-1 efter 11.09, när Nellie Nettby fick träff på pass av Ebba Englid.

Landvetter IBK tog ledningen på nytt efter 12.27, när Filippa Stigen slog till på pass av Linn Rasmusson.

Landvetter IBK tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.46 genom Filippa Stigen, och gick upp till 1-4 innan FBC Lerum svarade.

Till slut blev det 2-5 till Landvetter IBK. 12.36 in i tredje perioden nätade Landvetter IBK:s Julia Svensson på pass av Alicia Ramstedt och ökade ledningen för Landvetter IBK. 2-6-målet blev matchens sista.

Filippa Stigen gjorde fyra mål för Landvetter IBK.

Med tre omgångar kvar är FBC Lerum på tionde plats i tabellen, medan Landvetter IBK är på andra plats.

Nästa motstånd för Landvetter IBK är Ale. Lagen möts torsdag 14 mars 20.30 i Pinntorps Idrottshall.