Segertåget fortsätter för Pixbo Wallenstam.

ANNONS
|
Pixbo dam vann mot FBC Kalmarsund dam

Mot Kalmarsund hemma i Wallenstam Arena på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 7-2 (1-0, 4-1, 2-1) och har nu sex segrar i rad i Superligan dam i innebandy.

Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson kommenterade matchen:

– En go söndagsvinst mot ett lurigt Kalmarsund. Visste det skulle bli en tuff och tight match. Tycker vi håller vår gameplan bra och får matchen dit vi vill. Det gör att vi får en ganska behaglig match tillslut och tar en seger med 7-2. Det tar vi med oss in i nästa vecka.

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter 5.02, genom Ella Zetterstedt på pass av Rikke Ingebrigtsli Hansen. Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-1.

ANNONS

Efter 1.52 i tredje perioden reducerade Kalmarsunds Matilda Sjödin på nytt framspelad av Moa Tschöp.

15.07 in i tredje perioden nätade Pixbo Wallenstams Moa Andersson på pass av Emma Stenberg och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam punkterade matchen med ett 7-2-mål med 1.01 kvar att spela genom Thea Löfborg. Det fastställde slutresultatet till 7-2.

Pixbo Wallenstams Eliska Krupnová gjorde tre mål.

Pixbo Wallenstam stannar därmed på andra plats, och Kalmarsund på nionde plats, i tabellen.

Pixbo Wallenstam tar sig an Thorengruppen i nästa match borta tisdag 27 februari 18.00.