Härryda vann – efter Bako Löfgrens målkalas

Bako Löfgren stod för hela fyra mål för Härryda när laget slog Johanneberg på bortaplan i division 6 Göteborg C herr i fotboll. Till slut blev det 7-2 (4-2) till Härryda.

ANNONS
|
Johannebergs IF förlorade mot Härryda IF

– Vi kör på i 100% från första början och ligger rätt i våra postioner och vi fortsätter att spela vårt spel hela matchen och sliter i 90 minuter, tyckte Härrydas tränare Martin Säverström, efter matchen.

Det var första segern för Härryda, efter 1-5 mot Kålltorp i premiären.

Härryda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Elias Persson till.

Johanneberg kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Felix Johansson, i sjätte minuten.

Bara fem minuter senare var det Bako Löfgren som såg till att Härryda tog ledningen.

Härryda ökade ledningen till 1-3 två minuter senare återigen genom Bako Löfgren.

ANNONS

Johanneberg reducerade till 2-3 i slutminuterna av första halvlek, genom Pontus Wetterquist.

Härryda gjorde också 2-4 strax före paus, genom Bako Löfgren på straff som med målet fullbordade sitt hattrick. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Bako Löfgren på nytt och ökade ledningen för Härryda.

Med nio minuter kvar att spela ökade Härryda ledningen genom Elias Persson.

I den 82:a minuten fick Johannebergs Filip Bergqvist rött kort, och fick spela med en man mindre sista åtta minuterna.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Härryda ledningen genom Elias Persson på straff och som med målet fullbordade sitt hattrick. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Bako Löfgren gjorde fyra mål för Härryda och Elias Persson gjorde tre mål för.

Härryda tar sig an Fröjden i nästa match hemma lördag 22 april 14.00.