Bortasegern mot Kalmarsund förlänger sviten för Pixbo Wallenstam

Det går fortsatt bra för Pixbo Wallenstam i Superligan dam i innebandy.

|
FBC Kalmarsund dam förlorade mot Pixbo dam

På söndagen mötte laget Kalmarsund i SBB Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit sju matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Kalmarsund blev 6-5 (2-2, 3-0, 1-3).

– Ja, det blev seger tillslut. Satt hårt inne idag mot ett riktigt bra Kalmarsund. Vi får slita hårt och är stundtals lite svajiga i prestationen. Men vill inte ta bort Kalmarsund insats, för de var riktigt, riktigt bra. Var skönt att vi kunde få med oss tre poäng hem till Mölnlycke idag, kommenterade Pixbo Wallenstams assisterande tränare Daniel Hansson efter matchen.

Emma Stenberg slog till med bara 35 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Kalmarsund började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.29 slog Ida Samuelsson till på pass av Moa Tschöp.

Pixbo Wallenstam kvitterade till 1-1 efter 6.43, genom Ellen Lundin framspelad av Alma Kilpeläinen.

Pixbo Wallenstam tog också ledningen efter 8.12, när Klara Loneberg slog till.

Kalmarsund kvitterade till 2-2 efter 12.50, när Alzbeta Durikova hittade rätt på pass av Dominika Buczek.

Pixbo Wallenstam spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Alma Kilpeläinen, Thea Löfborg och Klara Loneberg. I tredje perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 men Pixbo Wallenstam kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Klara Loneberg gjorde två mål för Pixbo Wallenstam och spelade fram till ett mål.

Det här betyder att Kalmarsund är kvar på tionde plats, och Pixbo Wallenstam stannar på andra plats, i tabellen.

Pixbo Wallenstam tar sig an Thorengruppen i nästa match hemma torsdag 2 november 18.30.