Bako Löfgren tremålskytt i Härrydas seger mot Askim

Bako Löfgren stod för ett hattrick när Härryda besegrade Askim på hemmaplan med 6-1 (4-1) i division 6 Göteborg C herr i fotboll. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Anton Ekenvi, Sebastian Johansson och Hampus Moberg, enda målskytt för Askim blev Victor Ström.

|
Härryda IF vann mot Askims IK

– Tyvärr så kom inte Askim upp i nivå. Vi var med från början och vi hade bra fart på spelet och körde 100% från start. Idag sätter vi våra lägen och vår målvakt Alexander Tuomainen gör en kanonmatch. Sett till matchen så gör hela laget en 100%-ig insats, kommenterade Härrydas tränare Martin Säverström efter matchen.

Det här innebär att Härryda nu har fem segrar i följd i division 6 Göteborg C herr.

Matchen förblev jämn målmässigt till Härryda tog ledningen i 23:e minuten, genom Bako Löfgren.

Härryda gjorde också 2-0 i 24:e minuten, återigen genom Bako Löfgren.

Askim reducerade till 2-1 bara sju minuter senare genom Victor Ström.

Tre minuter senare var det Hampus Moberg som såg till att Härryda ökade ledningen till 3-1.

Härryda ökade ledningen på nytt, till 4-1, sju minuter senare genom Bako Löfgren som med målet fullbordade sitt hattrick. Direkt efter pausen gjorde Sebastian Johansson mål och ökade Härrydas ledning.

I 67:e minuten nätade Anton Ekenvi, och gjorde 6-1. Det fastställde slutresultatet till 6-1.

Det här betyder att Härryda är kvar på tredje plats, och Askim stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Härryda Sjövalla borta på Djupedalsplan, torsdag 21 september 19.30.