Våg av bilinbrott i Härryda – så skyddar du din bil

I veckan har det skett väldigt många bilinbrott runt om i Härryda kommun. Under de senaste tre dagarna har ytterligare tre inbrott skett i området.
– Om du kan så parkera ditt fordon på en upplyst plats som är väl synlig, säger Sofia Jigström, stationsbefäl hos polisen i Härryda.

ANNONS
|

Någon gång under onsdagen eller torsdagen hände det igen. En bil som stod parkerad på Växthusvägen i Mölnlycke hittades med bakluckan vidöppen. I bakluckan ska det ha legat dykarutrustning till ett värde av 10 000 kronor.

På onsdagskvällen skedde det även i Landvetter. Ur en företagsbil ska tjuvarna ha stulit flera saker, bland annat en kamera. Värdet på allt ska ha legat på 12 000 kronor. Hur personerna hade kommit in i bilen är oklart.

Även på pendelparkeringen vid Landvetters flygplats har det skett ett inbrott de närmsta dagarna. Tjuvarna krossade ett sidofönster och stal flera maskiner, bland annat en cirkelsåg och en skruvdragare. Värdet på maskiner ska ha varit upp emot 10 000 kronor.

ANNONS

Så kan du skydda din bil från inbrott

Härrydaposten har tidigare skrivit om flera av de bilinbrott som drabbat området den senaste tiden. Även närliggande kommuner, som Mölndal, är hårt drabbade.

– I snitt sker det ungefär tre inbrott per dygn i Mölndal, säger Sofia Jigström, stationsbefäl i polisområde Göteborg syd.

Finns det något man själv kan göra för att skydda sin bil?

– Om du kan så parkera ditt fordon på en upplyst plats som är väl synlig. Förvara inte värdesaker i bilen, och speciellt inte så det är synligt från fönstret, säger Sofia Jigström.

Polisen ber också allmänheten kontakta dem ifall man har sett något.

– Man kan nå oss på polisens tipsnummer 114 14. Är det en nödsituation kan man ringa till 112, säger Sofia Jigström.

LÄS MER:Bilinbrott efter fordonshaveri i Mölnlycke

LÄS MER:Bilägare bestulen på ägodelar i Härryda

LÄS MER:Verktyg värda tusentals kronor anmälda stulna i Mölnlycke

ANNONS