Ung man häktas efter bråk vid Landvetter resecentrum

En man i 18-årsåldern har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel, efter ett bråk vid Landvetter resecentrum där flera unga var inblandade. Mannen häktas med restriktioner eftersom domstolen bedömer att han kan försvåra utredningen.

ANNONS
|

Under måndagskvällen förra veckan bråkade flera ungdomar vid Landvetter resecentrum. Orsaken till varför bråket startade är fortfarande oklart, men några av de inblandade var elever på Hulebäcksgymnasiet, vilket skapat otrygghet på skolan.

– Vi har några elever på skolan som upplever detta obehagligt och utifrån det har vi agerat. Dels så har vi pratat med eleverna och dels så samverkar vi med andra myndigheter, som Fritid på Härryda kommun och polisen, sade Thomas Svensson, tillförordnad verksamhetschef på skolan när Härryda-Posten pratade med honom några dagar efter händelsen.

Häktas med restriktioner

Nu har en av personerna som var inblandade i bråket häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

ANNONS

Mannen, som är i 18-årsåldern, har häktats med restriktioner. Det innebär bland annat att mannen har begränsad rätt att ta emot besök i häktet eller att kontakta utomstående via telefon. Det har Göteborgs tingsrätt beslutat med hänvisning till att mannen annars riskerar att försvåra utredningen.

”Denna risk är sådan att åklagarens begäran om restriktioner ska godtas”, skriver domstolen i sitt beslut.

LÄS MER:Hulebäckselever i bråk vid Landvetter resecentrum

LÄS MER:Man misstänks ha blivit huggen i nacken med gaffel i Mölnlycke

LÄS MER:Misshandel vid Landvetter flygplats – man förd till sjukhus

ANNONS