Trafikolycka vid Mölnlyckemotet

Räddningstjänsten var på plats vid Mölnlyckemotet efter att två olika larm om trafikolyckor inkommit. Vägen var helt avstängd i riktning mot Göteborg. En person ska ha fått ryggsmärtor, och kontrollerades av ambulanspersonal på plats.
– Vi har skrivit en ordningsbot för att man inte haft tillräckligt avstånd, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

Larmet om den första trafikolyckan inkom klockan 18.09 på onsdagskvällen. Den inträffade vid Mölnlyckemotet.

– Det är två personbilar som har krockat, vi är precis framme med tre enheter, säger Millie Ekman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet inkom.

Polis och ambulans åkte också ut till båda olycksplatser.

Enligt Millie Ekman rörde det sig om en bakifrån krock. Räddningstjänsten lämnade platsen vid 19.25 och SOS Alarm uppger att man inte har lastat någon i ambulans.

– Vi har skrivit en ordningsbot för att man inte haft tillräckligt avstånd, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En till olycka 500 meter bort

Vid 18.34 inkom ytterligare ett larm om en trafikolycka.

ANNONS

Enligt Björn Wernström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, skedde krocken cirka 500 meter från den första olyckan – mellan Bårhultsmotet och Mölnlyckemotet.

– Det är två bilar som gått ihop i en kökrock. Vägen är helt avstängd mot Göteborg, säger han, vid en inledande kontakt.

Vid 19.05 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– En person fick ont i ryggen och kontrollerades av ambulanspersonal på plats. Men hen kunde fortsätta färden och behövde ingen vidare vård, säger Peter Adlersson.

Han berättar att en av bilarna fick bärgas från platsen, och att polisen skrivit en trafikmålsanteckning. Men det är under onsdagskvällen oklart om någon blev misstänkt för något.

LÄS MER:Krock på väg 40 – stor påverkan på trafiken

LÄS MER:Pixbo auktionerar ut tavlor till förmån för Hjärt-Lungfonden

LÄS MER:Verktyg värda tusentals kronor anmälda stulna i Mölnlycke

ANNONS