Tonåring misstänks för drograttfylla

En tonåring från Härryda kommun ska ha rökt cannabis och kört bil efteråt. Nu är hennes körkort omhändertaget. Hon är även misstänkt för rattfylla och ringa narkotikabrott.

ANNONS

Det var en eftermiddag i november som den unga kvinnan blev stannad av polisen när hon körde bil i en annan kommun. Polisen fattade misstankar om att tonåringen var påverkad och tog med henne för ett blodprov och urinprov.

Provet visade på att hon hade narkotika i blodet. När polisen undersökte hennes bil hittade de också cannabis i bilen.

Ska ha hittad hasch i en buske

Nu åtalas tonåringen vid Borås tingsrätt men nekar till samtliga brottsanklagelser. Hon medger att hon har rökt hasch tidigare, men att det ska ha rört sig om två veckor bakåt i tiden. I förhöret säger hon att hon hade funnit drogerna som hon rökt senast i en buske i skogen, ”tänkte att det var skönt så slipper jag köpa”. Men att hon inte röker så ofta ”bara på kvällarna, så räcker det längre”.

ANNONS

Varför det låg cannabis i bilen vet hon heller inte riktigt. Hon säger i förhöret att hon brukar skjutsa mycket folk i sin bil. ”Det kan vara mitt. Men det var längesen jag rökte så jag kan inte säga om det är det.”

Flickan är tidigare dömd för ringa narkotikabrott, misshandel, skadegörelse, falsk tillvitelse och bevisförvanskning.

LÄS MER:Busschaufför misshandlad av flera personer

LÄS MER:Fler covid-19-patienter på sjukhus i Sverige än förra vinterns topp

LÄS MER:Voffigt nyår på flygplatshotellet i Landvetter när 200 hundar checkar in

ANNONS