Sverigedemokraterna skickade in sin strategiska plan – vid lunch: “Vi hade grafiska problem”

Kommunfullmäktige i Härryda fattar beslut om den strategiska planen under torsdagskvällen, som Härryda-Posten kunde rapportera om tidigare idag. Men SD delade inte med sig av sitt alternativa förslag förrän vid lunchtid.

ANNONS
|

Torsdagskvällens kommunfullmäktige bjöd stundtals på heta debatter. Kvällens hetaste sakärende på protokollistan var föga förvånande köpet av sporthallen i Mölnlycke fabriker.

Sakliga argument kring frågan ersattes många gånger av både pikar, gliringar men också av personagrepp, som vidrörde ämnen långt bortom sakfrågan.

På protokollet stod även beslut om kommunens strategiska plan för mandatperioden. Det är ett dokument som består av både övergripande ambitioner och specifika mål för de kommunala verksamheterna.

Vid ett av sina anföranden nämnde Vänsterns fullmäktigeledamot Björn Mattsson (V) att det fanns oklarheter från Sverigedemokraternas håll gällande underlaget kring partiets strategiska plan.

– Sverigedemokraterna inkom med sin strategiska plan, på 30 sidor, så sent som vid lunchtid, säger han till Härryda-Posten och fortsätter:

ANNONS

– Det blir problematiskt för de politiker som jobbar dagtid och som då inte hinner läsa den innan kommunfullmäktige.

Han finner det också märkligt att Sverigedemokraterna tidigare själva har klagat på sena utskick:

– Jag tycker det är konstigt att de själva, många gånger, själva klagat på att förvaltningar kommer sent med handlingar. Och så kommer de själva så sent med den strategiska planen.

Peter Arvidsson (SD) bekräftar att partiet skickade in sin strategiska plan vid lunchtid. Men tanken var att skicka in den redan på morgonen.

– Vi tänkte skicka in den imorse men vi hade lite issues med dokumentets framsida, säger han.

Fanns det någon baktanke med att skicka in er strategiska plan så sent?

– Nej. Vi hade grafiska problem.

Tar du på dig det ansvaret?

– Ja, det gör jag.

Senare under kvällen bad Peter Arvidsson kommunfullmäktige om ursäkt för att han skickat ut SD:s dokument ”så sent”.

LÄS MER:Per Vorberg (M) om nya planen: ”Vi prioriterar kärnverksamheter”

ANNONS