Svårt att rekrytera folk för Lions club i Hindås

Lions club Hindås årliga sommarloppis är inställt på grund av brist på resurser. Klubben förlorar även den lokal där de bevarar loppisvarorna.
– Vi beklagar det verkligen eftersom vi tycker att det är en kärnverksamhet, säger Sune Karlsson som är pr-ansvarig i Lions club Hindås.

ANNONS
|

Lions club Hindås kämpar med att kunna bevara och fortsätta med sitt hjälparbete. Den lokala klubbens årliga loppmarknad – som vanligtvis sker under juli månad – är helt inställd detta år. Borås tidning var först att rapportera om detta.

Loppmarknaden är vanligtvis öppen tre dagar i veckan under juli varje sommar, och bidrog förra året till att klubben kunde skänka 50 000 kronor till humanitärt bistånd till Ukraina. Tidigare år har intäkterna bland annat gått till inköp av en narkotikasökhund till Tullverket. 2015 kunde verksamheten skänka 107 000 kronor till Nepal som det året drabbats av en stor jordbävning.

ANNONS

– Vi är för lite folk tyvärr och det börjar bli ett problem för oss. Organisationer som bygger på frivillig kraft har svårt med rekrytering och det har varit svårt att rekrytera nya medlemmar, säger Sune Karlsson som är pr-ansvarig för Lions club Hindås, och fortsätter:

– Vi beklagar det verkligen eftersom vi tycker att det är en kärnverksamhet. Vi ska ta ett nytt tag till hösten och försöka hitta något sätt så att vi kan gå vidare med loppisverksamheten framöver.

Förlorar lokal och har utförsäljning i augusti

Lion club Hindås har också tvingats till att de två senaste åren ställa in sitt Luciafirande. Det innebär att klubben tappat 80 000 kronor i intäkter per år, som också går till äldreboenden bland annat Bollebygd och Rävlanda.

Varför har ni svårt för att rekrytera nya medlemmar?

– Jag har ingen patentlösning men det är brist på människor som har möjlighet till att sätta av den tid som krävs. Tittar vi på dagens människor så har åldern när man får barn stigit väldigt mycket. När jag var i 40-årsåldern så hade jag nästan vuxna barn. Idag är folk mellan 50 och 60 år när de blir fria från det påhäng som barn innebär.

Sune Karlsson berättar att klubben är öppen för att hitta alternativa lösningar för att kunna bevara loppmarknaden.

ANNONS

– Vi kan tänka oss att ta in folk som kan hjälpa till enbart under loppiset. Att hitta sådana hjälpande händer vore fantastiskt, säger han och avslutar:

– Mitt i allt det här förlorar vi också den lagerplats där vi haft vår loppisgrejer, eftersom lokalen inte kommer vara tillgänglig längre. Det är en dubbel olycka för oss detta året, så vi har bestämt oss för att under augusti ha en utförsäljning av det lager vi har liggande.

LÄS MER:Ingen luciapeng – men boenden fick ändå sin traditionsenliga gåva

LÄS MER:Vårdcentralens blommor stals – man steg fram och planterade penséer

LÄS MER:Lions Club Hindås har sålt 26 000 tulpaner: ”Rekord”

ANNONS