Susanne Gustafsson från Härryda vann en bil värd 620 000 kronor

Postnummer 438 94 i Härryda fick under tisdagen 120 vinnare som fick dela på två miljoner kronor. Lyckligast blev nog Susanne Gustafsson som förutom drygt 86 000 kronor kammade hem en Volkswagen ID 4 värd över 600 000 kronor.
– Helt otroligt, säger hon efter besöket av Postkodlotteriets tv-team och vinstutdelaren Christian “Kicken” Lundqvist.

ANNONS
|

Utanför en gård i Härryda förbereder Christian “Kicken” Lundqvist det sista. Alldeles strax ska han knacka på hos familjen Gustafsson för att ge dotter Wilma beskedet att hon vunnit drygt 28 000 kronor, och mamma Susanne att hon vunnit drygt 86 000 kronor och en bil.

Är du laddad?

– Ja, eller nej. Det kommer två sekunder innan, säger "Kicken”.

Samtidigt som han kliver över vägen mot huset inser han att teamets alla bilar stått parkerade så att de är inom synhåll.

– Vad fan. Har vi stått precis framför huset? frågar han sig, men släpper det snabbt och traskar vidare.

ANNONS

Susanne var på väg till jobbet när ”Kicken” knackade på

När han knackar på dörren flyger först hunden Milton ut i en rasande fart och är på god väg att meja ner halva tv-teamet.

Därefter släpper en lätt frågande Susanne Gustafsson in ”Kicken” och resterande team innanför dörren. Vid köksbordet är Susannes syster och svåger, hennes man Pontus och dottern Wilma samlade.

Susanne Gustafsson konstaterar att hon är ägare till en sprillans ny Volkswagen ID 4.
Susanne Gustafsson konstaterar att hon är ägare till en sprillans ny Volkswagen ID 4. Bild: Sebastian Nilsson

Först ut att få dra sin lott är Wilma. 28 856 kronor visar den.

Det visar också den första lotten mamma Susanne drar. Men när hon drar sin tredje lott dyker den upp. Volkswagen ID 4. Värde 627 599 kronor.

– Nej, men sluta, brister hon ut och har lite svårt att få fram orden.

”Kicken” frågar hur det känns.

– Helt fantastiskt. Jag vill inte åka till jobbet. Jag börjar om 20 minuter, säger hon och ett skratt brister ut i rummet.

Dit kommer hon inte hinna, ska det snabbt visa sig. Tv-teamet behöver göra flera omtagningar innan de fångat alla perfekta vinklar, och Susanne får spela chockad ett par gånger till.

Susanne hade börjat ana misstankar

När teamet till slut rullar vidare för att överraska nästa sällskap får också Härryda-Posten några minuter med den nya bilägaren, som förstås inte hunnit smälta beskedet.

– Nej, det har jag ju inte gjort. Det är svårt att fatta. Helt otroligt, säger hon.

ANNONS

Hennes man Pontus och dottern Wilma hade fått veta vad som väntade redan på förhand och var så kallade ”mullvadar”. De lyckades se till att det förblev en hemlighet, även om Susanne hann få lite misstankar på vägen.

– Pontus fick ett telefonsamtal som jag tyckte var väldigt konstigt. Han sa att det var Postkodlotteriet som ville sälja mer lotter. Och han brukar inte vara så vänlig mot dem, säger Susanne och fortsätter:

– Sen kom min syster och svåger på besök. De brukar inte komma och hälsa på när jag ska jobba. Och han åkte aldrig till jobbet, och så kom hon hem, säger hon och pekar på Pontus och Wilma.

– Det var mycket konstiga grejer.

”Kicken” var lite orolig att teamets bilar hade synts från huset. Såg du dem?

– Ja, jag gick upp för att hämta mina arbetskläder och kollade ut genom fönstret och undrade varför det står massa bilar utanför.

– Det händer ju inte så mycket här normalt sett. Men jag hade lite bråttom och det var så mycket annat, så jag tänkte skit samma.

Du hann aldrig förstå vad som väntade?

– Nej. Jag hade fått lite aningar men så var jag inne och kollade på Postkodlotteriets vinstapp, och det fanns ingenting. Och så tänkte jag, varför skulle jag vinna någonting?

ANNONS

Vinstutdelningen i Härryda kommer sändas som ett inslag i Postkodlotteriets tv-program Postkodmiljonären i TV4 på lördag 11 februari, klockan 19.30.

LÄS MER:Flera bandmedlemmar lämnar Mustasch

LÄS MER:Växthuset vid Råda rum vandaliserat: ”Jättetråkigt”

LÄS MER:Skatteverket har gjort felaktiga uträkningar: ”Härryda påverkas inte”

ANNONS