Stort upprustningsprojekt i Gärdesområdet i Mölnlycke skjuts på framtiden

Det senaste året har Gärdesområdet intill Massetjärn i centrala Mölnlycke varit en stor arbetsplats. Anledningen är att det pågått ett projekt med att byta VA-ledningar och att rusta upp gatorna. Den första delen av projektet slutbesiktigas i veckan. Men etapp två skjuts på framtiden.

ANNONS

På grund av prishöjningar och andra oförutsedda kostnader kommer inte den andra delen av upprustningsprojektet i Gärdesområdet i Mölnlycke kunna dra igång som planerat under hösten.

– Det handlar helt enkelt om att vi inte har ekonomiska medel. Vi behöver söka mer pengar för att kunna utföra etapp två, säger projektledaren Rafed Baban vid Härryda kommun.

Den första etappen av projektet slutbesiktigas i veckan. I projektet ingår omläggning av åtminstone 50 år gamla VA-ledningar, upprustning av gator samt utsättning av fiber. När arbetet med den andra etappen av projektet kan dra igång är inte helt klart.

– Det blir förmodligen i början på nästa år. Innan sommaren kommer vi dra igång i alla fall. Sen är själva byggtiden på cirka ett och ett halvt år, säger Raded Baban.

ANNONS

Vad kommer det innebära för störningar för de boende i området?

– Det kommer ju vara en byggarbetsplats, så det är klart att det kommer vara störande på så sätt. Det kan också vara så att vi behöver göra vissa avstängningar i ledningarna, men de är väldigt korta och vi talar om det i god tid innan. Det brukar funka väldigt bra.

Vad prislappen för hela projektet kommer landa på vågar inte projektledaren Rafed Baban uttala sig om.

– Men etapp ett har kostat cirka 20 miljoner kronor, säger han.

ANNONS