Stämningsfull julkväll i centrala Mölnlycke

Under torsdagskvällen arrangerades årets julkväll i Mölnlycke. Tack vare snö och skönsång blev det en stämningsfull tillställning.

ANNONS
|

24 dagar före dopparedagen och tre dagar före första advent blev julkvällen i Mölnlycke något av en tjuvstart på julen – eller kickstart för den som föredrar det.

Mölnlycke centrumförening anordnade under torsdagen den årliga julkvällen i centrala Mölnlycke. En kväll då butiker håller öppet lite extra länge och då föreningar och företag fixar familjevänliga aktiviteter och tävlingar. Kvällen tonsattes dessutom av Mölndals kammarkör som bjöd på stämningsfull körsång. Den snö som de senaste dagarna har fallit över kommunen blev pricken över i.

Tomten kom på besök

På plats var dessutom ingen annan än självaste tomten. Eller, (och håll för barnens ögon nu), Anders Bergh som han övriga 364 dagar på året kallar sig.

ANNONS

– Jag är här från Mölnlycke scoutkår. Det var Eva Kilnäs från Mölnlycke bok- och pappershandel som frågade mig och då tänkte jag att det kunde vara kul.

Det är första gången Anders ställer upp som tomte i ett officiellt sammanhang som det här, men det är inte första gången han ”tomtar”.

– Jag har varit tomte för lite grannbarn och så där förut.

Kommer det några barn idag då?

– Jodå, de kommer lite pö om pö. De där tog ju slut, säger han och pekar mot en tom låda med skumtomtar, innan han fortsätter:

– Men de blev ju väldigt hårda i kylan tyvärr.

Han tycker att det har varit en kul upplevelse att axla det ärofyllda uppdraget ikväll.

– Jag får kanske se till att odla riktigt skägg till nästa år, säger han och skrockar glatt.

LÄS MER:Lista: Det här händer i Härryda kommun i jul

LÄS MER:Julmarknad i Solsten lockade många hundra besökare

LÄS MER:Julgranen reses i Mölnlycke

ANNONS