Påskhelgen ser ut att bjuda på strålande vårväder.
Påskhelgen ser ut att bjuda på strålande vårväder. Bild: Lasse Edwartz

SMHI-prognosen: Sol och upp mot 13 grader väntar i påsk

De påskkärringar som ska flyga till Blåkulla på skärtorsdagen kan få skymd sikt på sin färd. Men framåt långfredagen skingras molnen och resten av helgen ser ut att bjuda på strålande vårväder.

ANNONS
|

Enligt SMHI:s prognos blir skärtorsdagen en gråmulen historia med temperaturer mellan tre och sju plusgrader och svag vind. Framåt fredagen däremot väntas solen göra entré.

– Till långfredagen så klarnar det upp och vi har en övervägande solig dag att se fram emot. I samband med det så stiger även temperaturen och det kan bli nio, kanske tio plusgrader och fortsatt mest svaga vindar, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Det fina vädret verkar sedan hålla i sig – och växla upp. Påskafton ser ut att bjuda på tvågradiga temperaturer.

– Till påskafton har vi återigen en solig dag. Det kan bildas lite stackmoln fram på dagen men det är ju mer ett vårtecken. Och det ser ut som det är ännu varmare luft som letar sig in med temperaturer på omkring dryga tio grader, säger Lisa Frost.

ANNONS

För söndagen syns ingen större förändring av väderläget.

– Högtrycket ligger kvar och det blir ännu en solig dag med temperaturer på tio, tolv kanske tretton grader och svaga vindar.

Längre fram är prognosen mer osäker men i skrivande stund finns inget regn i sikte.

– Annandagen blir det mer moln i och för sig men det ska fortfarande vara uppehåll. Då börjar högtrycket som etablerat sig över Skandinavien skjutas bort, så det är mer moln som letar sig in men det ser i alla fall i dagsläget ut som att det är uppehåll, säger Lisa Frost.

Så det är dags för vårjackan nu då?

– Ja. Nattetid får man räkna med klart väder och att temperaturen kan gå ner runt noll men om man håller sig inne nattetid så ser det ut att vara vårjackan som behövs på dagarna.

LÄS MER:Elever från Hulebäcksgymnasiet visade upp sitt musikalprojekt: ”Festlig stämning”

LÄS MER:Så tycker ungdomarna om appen Tiktok som pekas ut som en säkerhetsrisk

LÄS MER:Listan: 1 miljon kronor för billigaste huset i Härryda under mars 2023

ANNONS