Sjövalla FK redo att plocka tillbaka andraplatsen – har rustat upp med nyförvärv

Sjövalla FK har rivstartat andra delen av säsongen av division sex. Förra torsdagen vann de mot Fröjdens FK. I kväll planerar de att göra samma sak mot Landala IF på motståndarnas hemmaplan på Guldheden södra.
– Vi måste vinna med minst ett noll för att knipa andraplatsen, säger Sjövallas huvudtränare Paul Zaya.

ANNONS
|

Skillnaden mellan kombattanterna kan verka stora inför dagens match. Sjövalla ligger på plats tre i tabellen och har samlat ihop 25 poäng. Landala på plats tio och har 15 poäng. Men vad som helst kan hända efter avsparken klockan kvart över åtta i kväll.

– Om jag ska vara helt ärligt tänker jag inte så mycket på skillnaden eftersom alla lag kan slå varandra. Landala är nog minst lika taggade som oss inför den här matchen med tanke på att de kommer med en vinst med 6–3 mot Askim, säger han och fortsätter:

– Men självklart, vi kommer också från en vinst senast med en väldigt grym laginsats där inställningen hos mina gubbar var väldigt hög.

ANNONS

Han beskriver Sjövallas instanser än så länge som upp och ner.

– Som sämst har vi, tror jag, legat på femteplats.

Det närmaste målet är tydligt: Att ta tillbaka andraplatsen från nuvarande Fröjdens FK.

– Om vi gör det hamnar vi nio poäng efter Kålltorp som ligger etta.

Laget hade träning i söndags. Då blev det en del taktiksnack.

– Vi finslipade på det vi inte lyckades med i matchen mot Fröjdens.

Vad var det?

– Vi behöver avsluta bollen i mål. Det låter väldigt klyschigt men vi är dominanta i vårt spel tycker jag de senaste matcherna. Men vi gör inte mål på våra anfall. Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Vi gör så fantastiskt fina mål på träningarna men på match är det som att våra högerfötter blir vänsterfötter och våra vänsterfötter blir högerfötter, säger han och skrattar.

Den inplanerade tisdagsträningen ställdes in. Laget behövde vila, ansåg Paul Zaya.

Fyra nya krafter bidrar

Den nu tidigare målvakten André Meurk har lagt fotbollsskorna på hyllan på grund av tidsbrist. I stället har Jakob Kalholm klivit in sedan säsongstarten.

– Han är ett fantastiskt tillskott till laget. Han bidar med väldigt mycket trygghet och snack. Han pratar med alla på alla positioner.

ANNONS

De andra är Arber Mehmetaj, Akar Saeid och Oscar Sköldberg.

– Arber Mehmetaj är skolad mittback men spelar defensiv mittfältare som är väldigt bolltrygg och har en väldigt gå spelförståelse. Kul att nämna är att han senast kommer från IFK Göteborgs U19 tror jag. Han har varit skadad en längre period.

Akar Saeid beskriver Paul Zaya som en ”slitvarg och offensiv mittfältare”. Den nygamla värvningen Oscar Sköldberg är enligt tränaren:

– En tank.

Något annat du vill tillägga inför matchen mot Landala IF?

– Spelarna har ambitionen att gå upp i division fem. Jag har ett väldigt enkelt jobb. Jag supporterar dem i deras ambitioner.

LÄS MER:Mölnlycke IF får mest pengar – men räknar med minskat LOK-stöd

LÄS MER:Här är de som kört rattfulla i Härryda kommun

LÄS MER:Hindås hoppbacke är invigd – som utkiksplats

ANNONS