Östermalmshallen i Mölnlycke vann hållbarhetspris

När Återvinningsgalan hölls tidigare i veckan vann Östermalmshallen i Mölnlycke ännu ett pris.
– Huset har varit populärt, en succé från början, säger Mark Humphreys, regionchef för Stockholm på arkitektbolaget Tengbom, i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

För några år sedan stod den 2 000 kvadratmeter stora byggnaden på Östermalmstorg och fungerade som en exklusiv saluhall. Ifjol plockades den ihop och transporterades till Mölnlycke där Wallenstam återbyggde den som en padelhall.

Padelhallen, som är designad av Tengbom Arkitekter, har förutom att den nu är ett par meter högre, samma utseende som när den var saluhall. För sin design har den redan blivit prisad flera gånger.

Men nu har den också vunnit ett hållbarhetspris i samband med att tidningen Recycling tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna bjöd in till Återvinningsgalan under torsdagen. Något Härryda-Posten flaggade för tidigare under hösten.

ANNONS

”Huset har varit populärt, en succé från början, och Wallenstam har varit måna om att bevara och förstärka de fina kvalitéerna i anpassningen av byggnaden till det nya ändamålet och platsen. Vi är stolta över att ha varit en del av detta ambitiösa cirkulära bygginitiativ”, säger Mark Humphreys, regionchef för Stockholm på arkitektbolaget Tengbom i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Nytt nymmer av Härryda-Postens e-tidning

LÄS MER:Hindås Night Trail arrangerades för tredje gången

LÄS MER:Nya ägare till villa i Hindås – 6 500 000 kronor blev priset

ANNONS