Nu drar Regnbågsdagarna igång i Härryda kommun

Samtidigt som HBTQI-festivalen West Pride pågår i Göteborg, slår Landvetters och Mölnlyckes kulturhus upp dörrarna för sina Regnbågsdagar.
– Vi kickar igång med en regnbågsparad för att visa allas lika värde, berättar Sasa Dencic, kulturutvecklare vid Landvetters kulturhus.

ANNONS
|

I Landvetters kulturhus har förberedelserna varit i full gång sedan torsdagsförmiddagen.

Lokalerna har dekorerats med färger och de olika aktiviteterna som ska pågå under kvällen har förberetts, som att designa sin egna tygpåse, göra cupcakes i regnbågsfärger, sjunga karaoke och spela instrument.

– Alla är välkomna men fokus idag är riktat mot unga, förklarar Sasa Dencic, som är kulturutvecklare vid Landvetters kulturhus.

Han har handlett en ungdomsgrupp som heter Ung kulturstab, där unga planerar och arrangerar evenemang för unga i kommunen.

– Det är de som tänkt till kring den här dagen, vad den ska innehålla. De har planerat sedan i våras.

ANNONS

Ung kulturstab har tagit kontakt med andra ungdomsgrupper, som också kommer att finnas på plats i huset, exempelvis unga från HBTQI-träffarna Born this way som kommunen arrangerar.

– Det är flera ungdomsgrupper har samverkat för helheten. Det kommer att vara workshops på olika teman, dans och skapanden i olika former. Och möjligheter att få film och boktips på regnbågsteman, berättar Sasa Dencic.

Drop-in-vigsel under Regnbågsdagen i Mölnlycke

I Mölnlycke kulturhus kommer det under fredagseftermiddagen vara aktiviteter som riktar sig mot alla åldrar.

Bland annat finns det möjlighet att skapa accessoarer inför prideparaden i Göteborg, och lyssna på samtal med mottagaren av kommunens HBTQI-pris, Anton Allédeus som skapat klädmärket Luveyworld.

– Vi brukar haka på West Pride på olika sätt, kommunen har ju exempelvis deltagit i paraden inne i stan och så. Det är en del av vår verksamhet att visa att vi är en öppen plats och att alla är välkomna hit. Att det är en trygg plats att vara på, säger Frida Persson, som är bibliotekarie med inriktning mot barn och unga.

Det anordnas också drop-in-vigsel för de som vill.

– Ja, det stämmer. Men för det behöver man ha hindersprövning från Skatteverket med sig, påminner Frida Persson.

LÄS MER:Tio Härrydabor som borde bjudas in till Sommar i P1

LÄS MER:Landvetterbon Kristian roddar Göteborgs Jubileumsfirande: ”Galet”

LÄS MER:Så blir sommarprogrammet på Sängfabriken i Rävlanda

ANNONS