Mopedbud jagad och hotad av personer på elsparkcykel

En budfirma i Landvetter har lämnat in ett tillbud om hot till Arbetsmiljöverket efter att ett av deras bud blivit jagad och hotad av två personer på el-sparkcyklar.

ANNONS

Budet hade avslutat sitt pass vid klockan 04.00 på morgonen, i Göteborg i förra veckan när en mörkklädd kille, enligt anmälan, kom mot budet och skrek: ”är du döv eller?!”. Budet uppfattade inte att killen försökte prata med hen och frågade: “pratar du med mig eller?”. Varav killen svarade: ”Ja, vad glor du på?”.

Budet, upplevde situationen som hotfull, sa: “jag glor inte på något, jag har slutat mitt pass och kollar ditåt bara”.

Ordväxlingen fortsatte och ytterligare en person som var maskerad cyklade mot dem. Budet bestämde sig då för att köra iväg på mopeden varpå den maskerade mannen försökte sparka budet.

ANNONS

Jakt, hot om rån och spark

Budet larmade 112 som skickade en polispatrull. Tills patrullen var på plats jagade de två personerna budet som åkte runt på mopeden – utan att lyckas köra ifrån dem eftersom mopeden endast gick i 25 kilometer i timmen och de efterföljande männen hade elsparkcyklar.

Den ene ska ha ropat något om att råna budet. En av dem sparkade mot mopeden men missade. Vid ett tillfälle ska den ene mannen försökt preja budet, enligt anmälan.

Budet som samtidigt var i samtal med polisen åkte till en plats för att möta upp patrullen. När polisen kom fram pekade budet mot personerna som stannat en bit bort, men åkte iväg när de såg att budet pekade.

Polisen pratade med budet innan de sökte efter de två männen men utan att hitta dem.

LÄS MER:Snart ska ny jättebyggnad ta form i Landvetter

LÄS MER:Hyresförhandlingarna i Härryda har kört fast

LÄS MER:Härrydaborna går sin egen väg och väljer andra namn till nyfödda än övriga Sverige

ANNONS