Mölnlyckeklubben krossar allt motstånd: Rasmus, 13, sköt hattrick

Efter att de två lagen Mölnlycke IS/Sjövalla FK B15 och B13 spelat sina tre första matcher i Gothia cup har båda lagen vunnit sina respektive grupper. Sista matchen slutade i målsuccé för spelaren Rasmus Frelén, 13 år.
– Nu gasar vi på, säger tränaren Daniel Berntsson.

ANNONS
|

Rasmus Frelén, 13, spelar till vardags med klubbens 15-åringar och avslutade sista matchen med ett hattrick. För den oinsatte betyder det att en spelare gör tre mål i rad under samma match.

– Det känns la bra, det är skönt med lite mål. Nej, men det var väldigt roligt, säger Rasmus.

Klubben firar

Det var längesen klubben hade så lovande lag. Sedan klubbarna Mölnlycke IS och Sjövalla FK slog ihop ungdomslagen för fem år sedan har nya satsningar gjorts. Klubbens ordförande Kent Nilsson är väldigt glad över veckans framgångar.

– Det är jätteroligt, det har inte gått så här bra sedan 97:orna spelade. De var långt upp i semifinalerna, säger Kent Nilsson som är ordförande för Sjövalla FK.

ANNONS

Lagens tränare, Daniel Berntsson, kommer från Mölnlycke IS från början och har tagit ett omtag med lagen sedan de gick in i Sjövalla FK.

– Vi fick i uppdrag att rädda ungdomssektionen lite. Vi började om från grunden och den frukten börjar bära sig nu. Det är roligt att vi har killar som vill komma till oss från andra klubbar, säger Daniel.

Vägen till finalen är lång

Det är många matcher som killarna behöver vinna för att gå hela vägen. På onsdagskvällen och torsdagsmorgonen spelar lagen sina 64-delsfinaler.

– Vi skiter i vad de andra lagen gör, vi spelar vårt spel och räcker det så räcker det. Det indiska laget var väldigt bra så jag är hoppfull. Men annars får vi åka hem och träna ännu mer men nu gasar vi på, säger Daniel.

Mölnlycke IS/Sjövalla FK:s kommande matcher

Mölnlycke IS/Sjövalla FK B15 möter BK Höllviken/Skanör Falsterbo IF Black 18:40 i Kviberg.

Mölnlycke IS/Sjövalla FK B13 möter vinnarna från en annan grupp under torsdagen.

ANNONS