Den senaste tiden har det varit inbrott i Mölnlycke. Två personer greps, misstänkta för brotten.
Den senaste tiden har det varit inbrott i Mölnlycke. Två personer greps, misstänkta för brotten. Bild: Filip Landqvist

Misstänkta serieinbrottstjuvar greps

Det har skett flera inbrott i Mölnlycke på sista tiden. I helgen stoppade polisen en bil som misstänks vara kopplad till brotten.
– En man och en kvinna blev hörda i samband med det här, säger Christina Söderström, förundersökningsledare.

ANNONS

Flera inbrott har ägt rum i Mölnlycke den senaste tiden. Grustagsvägen och Lahallsvägen är platser där anmälningar inkommit de senaste veckorna.

– De har haft lite problem med inbrott däruppe, i förråd och ladugård. I förrådet har det varit inbrott vid flera tillfällen, säger Christina Söderström, förundersökningsledare.

Verktyg, byggmaterial och annat har stulits. Vid ett av inbrotten saknas gods värt flera tusen, enligt en uppskattning.

– Det är bygglampor och bygggrejor som har stulits på ett ställe, till ett värde av 10 000, säger Sofia Jigström, stationsbefäl.

Signalement på en bil

Polisen har haft signalement på en bil som ska ha setts i anslutning till ett tidigare inbrott. I helgen fick de syn på bilen på en väg vid Finnsjön. Två personer togs in för förhör.

ANNONS

– Den hade varit synlig tidigare fattade jag det som. De blev gripna i samband med det här och hörda av polisen. Men det är oklart om det går att styrka något brott, säger Christina Söderström.

De två personerna, en man och en kvinna, släpptes på fri fot. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, är fortsatt misstänkt. Brottet rubricerades till en början som grov stöld men har ändrats till stöld.

LÄS MER:Slog larm om musköt på buss på riksväg 40

LÄS MER:Arbetsplatsolycka på Landvetter flygplats

ANNONS