Man med yxa gick runt i Mölnlycke – polis ryckte ut

En man beväpnad med yxa ska ha gått omkring på gator i Mölnlycke på tisdagskvällen. Polisen ryckte ut till platsen efter att flera personer larmat.
En man i 35-årsåldern är omhändertagen, misstänkt för brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Polisen fick larm om händelsen klockan 17.20 på tisdagen. Privatpersoner hade strax dessförinnan sett en man, av allt att döma beväpnad, komma gående i Mölnlycke.

– Det var förbipasserande som såg att han gick omkring på stan med en yxa. Och det är klart att folk reagerar på det, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Blev gripen – när han vägrade identifiera sig

Mannen, som är i 35-årsåldern, ska ha rört sig i närheten av hållplatsen Solsten. Knappt en kvart efter det första larmet kom polisen fram till platsen, och påträffade mannen ifråga.

– Vi säkrar både honom och yxan. Han misstänks vara påverkad, och vägrar först att uppge vem han är. Därför grips han. Men gripandet hävs senare när man fått ordning på identiteten, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Misstänks för flera brott

Mannen omhändertogs därefter och misstänks nu för grovt brott mot knivlagen, eget bruk av narkotika och innehav av narkotika.

– Han kommer att höras efter att han har nyktrat till, säger Adlersson.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Vi har inte fått in uppgifter om att han ska ha hotat några personer heller. Men man får inte gå omkring med kniv eller yxa på stan sådär, säger Peter Adlersson.

LÄS MER:Man i Hindås gick bärsärk – kastade saker från balkongen

LÄS MER:Äldre dam hotade barn med kniv – polisen larmades till Landvetter

LÄS MER:Person bar kniv i bältet på Landvetter flygplats

ANNONS