Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit ett barn i Härryda kommun.

ANNONS
|

Det var en fredag i mitten av augusti som mannen, som är hemmahörande i Göteborg, ska ha våldtagit en minderårig i Härryda kommun. En vecka senare blev mannen anhållen.

Sedan måndag förra veckan är den misstänkte häktad med restriktioner som gör att han bland annat inte får ta emot besök, eller kommunicera med omvärlden.

– Det är för att det finns en kollisionsfara. Man behöver kunna kontrollera kommunikationen personen har med omvärlden, så att man inte kan påverka någon. Till exempel genom att skicka ett brev eller att man hör av sig på något sätt till någon som är på utsidan, som på ett eller annat vis är involverad i utredningen, säger Hanna Rajamäe, som är åklagare i det aktuella fallet.

ANNONS

Mannen ska ha agerat ensam

Den misstänkte gärningsmannen ska, enligt åklagaren, ha agerat ensam, men i övrigt är hon förtegen om omständigheterna runt händelsen.

– Det är så att det här är ett sexualbrott. Där råder en stark sekretess. Det är ju också som så att det är en ung person som är utsatt, ett barn som är under femton år, så jag kommer att vara väldigt restriktiv med detaljer med hänsyn till målsägande.

Är det något du kan säga kring vad som har hänt?

– Det är ingen som tagits på bar gärning, så kan jag säga. Det har skett ett frihetsberövande, och det har skett en tid efter.

Som tidigast kan åtal komma att väckas nu på måndag. Om åtal väcks kommer förhandlingen troligtvis ske bakom stängda dörrar.

Vad händer nu?

– Det vidtas sedvanliga utredningsåtgärder, som förhör och teknisk bevisning, avslutar Rajamäe.

LÄS MER:Bråk på Landvetter flygplats – polis larmades efter landning

LÄS MER:Älgtjur fastnade i Henriks hängstol i Landvetter-trädgården

LÄS MER:Här är huset som toppar listan – det är dyrast i Härryda kommun

ANNONS