Man från Landvetter döms för narkotikabrott

En man i 30-årsåldern från Landvetter döms för narkotikabrott. Mannen förvarade stora mängder narkotika i sitt hem och i en kollegas förråd. Nu döms mannen för brott mot narkotikastrafflagen.

ANNONS
LocationLandvetter|
|

Göteborgs tingsrätt har dömt en Landvetterbo för innehav och förvaring av stora mängder narkotika. Den dömda mannen förvarade bland annat cirka två kilo cannabis och 60 gram kokain i ett förråd i Göteborg tillhörande en man i 20-årsåldern. Han ska också haft en större mängd cannabis, amfetamin, kokain och MDMA i sitt hem i Landvetter.

I domen nämns att det påträffats sms-konversationer om narkotikaförsäljning i mannens telefon. I samband med en husrannsakan grep polisen också en person som hade cannabis på sig och som regelbundet swishat pengar till den dömde mannen.

Den dömde mannen erkänner att han haft och förvarat drogerna och menar i förhör att han och några vänner köpt drogerna tillsammans men låtit mannen sköta förvaringen.

ANNONS

Kollegan frikänns

Åklagaren menar att den man i 20-årsåldern som lånat ut sitt förråd till den nu dömde mannen också ska dömas för narkotikabrott.

Den yngre mannen erkänner att han lånat ut förrådet till mannen som var hans kollega och arbetsledare. Men han förnekar all kännedom om lådornas innehåll. Göteborgs tingsrätt frikänner förrådsinnehavaren då inga bevis kunde visa att mannen hade kännedom eller hanterar lådorna med knarket.

Domen: Tillsyn och behandling

Landvetterbon är inte tidigare dömd för något brott men har en tidigare dokumenterad missbruksproblematik. Brotten bedöms av tingsrätten vara kopplad till mannens missbruksproblematik och han döms därför till tillsyn och behandlingshem i minst nio månader.

LÄS MER:Hus på 154 kvadratmeter sålt i Mölnlycke – priset: 7 800 000 kronor

LÄS MER:Här är byggförslagen för P-hustomten i Mölnlycke

LÄS MER:Man dödförklarades ombord på flygplan – på Landvetter ska ny livräddning inletts

ANNONS