Man bröt sig in i bil – hävdade att det var hans

En man bröt sig in i en bil och hävdade att det var hans – även efteråt i förhör. Han bröt sig även vid ett tillfälle in i ett köpcentrum och stal vid ett annat handdatorer värda 45 000 kronor från en matbutik.

ANNONS
|

En man boende i Härryda kommun bröt sig in i en bil som stod parkerad i centrala Göteborg. I bilen hittade han bland annat ett par byxor som tillhörde ägaren till bilen, som han tog på sig.

När ägaren kom tillbaka till bilen var inbrottstjuven fortfarande kvar och på frågan om vad han gjorde där hävdade han att det var hans bil. Vid konfrontationen ska den numera dömde mannen ha gått till attack med en krycka, men ägaren till bilen lyckades brotta ner honom och hålla honom kvar tills polisen kom.

Mannen som gjorde inbrottet fortsätter i förhör dagen därpå att hävda att det är hans bil och att han köpte den ny ”vid hamnen”. Han erkänner dock att han krossade rutan på passagerarsidan med hjälp av en flaska.

ANNONS

Stal handdatorer – och en kexchoklad

Vid ett annat tillfälle ska han även ha stulit en låda med eladaptrar med kabel ur köpcentret Allums garage, i Partille. Eladaptrarna tillhörde Allum och låg på samma ställe som där de förvarade julsaker. De återlämnades dock strax efter inbrottstillfället. Mannen lyckades också på något sätt ta sig in i själva köpcentret efter stängning, vilket fick larmet att gå. Han menade att han råkade ta sig in av misstag och sedan hade svårt att hitta ut igen.

Vid ytterligare ett tillfälle stal han även tre handdatorer från en matbutik, värda drygt 45 000 kronor, och en kexchoklad.

Händelserna utspelade sig i november 2022 och januari 2023. Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och är bland annat dömd för flera fall av stöld. Straffvärdet för de stölder han nu döms för motsvarar egentligen några månader i fängelse, men rätten gjorde bedömningen att mannen sedan händelserna utspelade sig har fått ordning på sitt liv och döms därför endast till skyddstillsyn.

LÄS MER:Hittade stöldgods i trädgården – var grannens grejer

LÄS MER:Personer tog sig in på återvinningscentralen – igen

LÄS MER:Misstänkt bedragartrio åtalas för åldringsbrott i bland annat Landvetter

ANNONS