Flera spökvandringar kommer arrangeras i Härryda kommun i samband med Halloween. Bilden är en arkivbild.
Flera spökvandringar kommer arrangeras i Härryda kommun i samband med Halloween. Bilden är en arkivbild. Bild: Roger Larsson

Läskiga vandringar när Halloween firas i Härryda kommun

Halloween kommer allt närmare och i Härryda planeras en rad olika aktiviteter för barn och ungdomar. Bland annat återkommer kulturskolans populära spökvandring i Mölnlycke och Hindås.
– Det är lite som spökhotellet Gasten i Liseberg, men inte riktigt så otäckt, säger kulturskolechefen Jenny Björkqvist.

ANNONS
|

Under höstlovet och i samband med Halloween blir det kusligt värre i kulturskolans lokaler i Mölnlycke och på Hindås station. Då står spökvandring på programmet med olika typer av läskiga inslag.

– Vi har haft spökvandring i Mölnlycke i tio år nu och det brukar vara väldigt populärt. Det är kulturskolans teaterelever och musikelever som är utklädda och gör lite lagom läskiga saker, säger kulturskolechefen Jenny Björkqvist.

Även i Landvetter väntar spökvandring. Där är det Landvetters ryttarsällskap som styr och ställer och de planerar även en kuslig hopptävling, där både häst och ponny välkomnas till start.

– Sen har vi omröstning för bästa utklädnad, säger Gunilla Johansson, kassör i Landvetter ryttarsällskap.

ANNONS

Hon säger att tävlingen har varit ett populärt Halloweeninslag sedan 2015 och förklarar att det inte krävs någon licens för att få vara med och tävla. Spökvandringen som arrangeras kvällen innan är ett nytt koncept som infördes för första gången ifjol.

– Det kom bra mycket mer människor än vi hade räknat med. Det var kö hela tiden, så det var jättekul, berättar Johansson.

Många av Halloweenaktiviteterna är riktade till de lite yngre barnen. För ungdomar från årskurs sju och uppåt kommer Härryda kommun arrangera en öppen filmklubb under två dagar på höstlovet.

– Där ser vi gärna att man gör film med Halloweentema. Man kan välja om man vill göra sin egen film eller om man vill skapa en film tillsammans. Våra lärare hjälper till med alltifrån skisser på filmscener till att klippa filmerna, säger kulturskolechefen Jenny Björkqvist.

Här är Halloweenaktiviteterna i Härryda 2022

27 oktober: Spökvandring i Hindås

Barn från åtta år välkomnas till en läskig spökvandring på Hindås station. Vandringen börjar klockan 18.

28 oktober: Spökvandring i Mölnlycke

Samma koncept som i Hindås väntar dagen efter i kulturskolans lokaler i Mölnlycke. Vandringen börjar klockan 18.30.

29 oktober Spökvandring i Landvetter

Landvetter ryttarsällskap arrangerar en spökvandring utomhus där den normalt sett lugna skogen förvandlas till en spökstad. Spökvandringen börjar klockan 18 vid ridbanan i Tahult.

ANNONS

29 oktober: Sagostund med pyssel i Landvetter

Först hålls en sagostund om snälla spöken och mysiga monster och efteråt kan man pyssla. För barn tre till fem år. Sagostunden börjar i Landvetter kulturhus klockan 10.

30 oktober: Halloweenhoppet

Dagen innan Halloween är det dags för en ovanligt läskig hopptävling på ridbanan i Tahult. Pris delas ut till bästa utklädnad. Första start är klockan 10.00. Kostnaden för anmälan är 180 kronor för icke-medlemmar och 150 kronor för medlemmar i Landvetter Ryttarsällskap

31 oktober: Spökvisning i Mölnlycke

För barn fem till åtta år gamla som tycker om spöken, mörka skogar och övernaturliga fenomen är filmvisningen i stora salen i Mölnlyckes kulturhus en perfekt Halloweenaktivitet. Filmvisningen börjar klockan 10.30 och kostar 50 kronor.

31 oktober-1 november: Halloween Dance Camp i Mölnlycke

Sinclairs dansskola arrangerar under två dagar danslektioner med Halloweentema i Friskis & Svettis lokaler i Mölnlycke. Dansskolan är för barn mellan sex och tio år och kostar 845 kronor. Det gäller även om du bara deltar under en dag.

31 oktober-1 november: Halloweenpyssel i Landvetter

I Landvetters kulturhus välkomnas barn från fem år till Halloweenpyssel. Ett bord med material står och väntar under måndagen och tisdagen.

ANNONS

1-2 november: Öppen filmklubb i Landvetter

Ungdomar från årskurs 7 och uppåt får möjligheten att skapa sin egen film. Det är inget krav på Halloweentema men det är något som välkomnas. Filmklubben är öppen mellan 12-16 under två dagar.

3 november: Sagostund med pyssel i Mölnlycke

Författaren Frida Naemi Persson, som också jobbar som bibliotekarie på Mölnlycke bibliotek, läser sin bok "Rysligt mysigt, Halloween". Efter sagostunden väntar pyssel. Målgruppen är barn tre till sex år och sagostunden börjar 10.15.

Har du tips på fler Halloweenaktiviteter i Härryda kommun? Mejla: redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS