Landvetterskolan prisade femteklassares kreativitet med Nobelmiddag

Under torsdagen arrangerade Landvetterskolan en Nobelmiddag för sina femteklassare. Det bjöds på spex, musik och trerättersmiddag när eleverna tilldelades ett lokalt Nobelprise för sina skapelser.
– Det känns bra att vinna priset. Jag vann det eftersom jag skrev fint om ett hus, säger femteklassaren Noel Henriksson.

ANNONS
|

Nobelfesten arrangerades under torsdagen. Inte den riktiga då, men Landvetterskolans traditionsenliga Nobelmiddag för skolans femteklassare, som arrangerades för första gången sedan pandemin. Under dagen serverades en trerätters middag för de uppklädda femteklassarna, och en gnistrande atmosfär bjöd på både spänning och förväntan i luften när pristagarna tillkännagavs.

– Det är Nobeldagen på söndag och det vi gör här är att uppmärksamma det, eftersom det är en viktig dag. Samtidigt vill vi inspirera eleverna till att kanske göra sina egna uppfinningar i framtiden. Vi delar ut fyra olika priser och temat har varit hus, berättar Konstantina Kemou som är lärare och mentor för klass 5C.

ANNONS

Tilldelades pris för sin dikt om hus

Skolan har förberett inför festen sedan höstlovet och eleverna har sedan dess arbetat på sina bidrag och nomineringar. Noel Henriksson var en av dem vars kreativa sinnelag resulterade i en medalj. Han tilldelades ett av skolans Nobelpris för sin dikt ”Hus”, som lyder följande:

"Jag har ett hus, där det sker mycket bus. Det är så himla snyggt, det är väldigt bra byggt. Mitt hus är så bra, jag är där varje dag."

– Det känns bra att vinna priset. Jag vann det eftersom jag skrev fint om ett hus, berättar han stolt för Härryda-Posten.

Mellan prisutdelningarna bjöd både lärare och elever på spex och musik. På plats denna högtidliga dag fanns även en del föräldrar som stod för servering. En av dem var Maria Sundbrandt.

– Att skolan arrangerar en sådan här dag betyder jättemycket för eleverna. De känner sig sedda och det är ett speciellt sätt att umgås på med både kamrater och lärare. Samtidigt är det jätteroligt som förälder att vara här, säger hon.

Fyra stycken bildpriser

Landvetterskolans bildlärare Louise Rietz fick äran nog att få dela ut fyra stycken priser i konst och en vinnare per klass utsågs. I sitt tal till eleverna lyfte hon vikten av kreativitet och konst.

ANNONS

– Alla har varit så otroligt engagerade och kreativa och det har varit roligt att se er utvecklas för varje lektion. Det har varit svårt för juryn att bestämma vinnarna för alla teckningar har varit superbra. Konst är ett viktigt och speciellt sätt att dela med sig av sina tankar och känslor och den hjälper oss att förstå andra människor bättre, säger hon.

En av dem stolta pristagarna för sitt skapande och sin teckning var Gioia Rays som ritat delar av en stad, som hon döpt till Normal City.

– Jag trodde faktiskt att jag skulle vinna, och det känns jättebra och jättekul, säger hon och berättar om sitt konstverk:

– Jag har ritat blandat och jag tycker det är bra att ha olika människor och att visa att människor är olika. Jag har också ritat dödskallar för att jag tycker att pirater är roliga, säger hon.

LÄS MER:Kniv och patron hittade på Ekdalaskolan i Mölnlycke

LÄS MER:Härrydas stadsarkitekt om Rävlanda sanatorium: ”Bygg nytt i samma volym”

LÄS MER:Industribranden i Landvetter utreds som mordbrand

ANNONS