IFK Hällingsjös bilbingo arrangeras flera gånger under sommaren

Sommarmånadernas lördagar lockar hundratals besökare till Björkängsvallen i Hällingsjö. IFK Hällingsjö står då som värd för ett populärt bilbingo där deltagarna har chans att vinna tusentals kronor:
– Bingon är viktig för att vi ska kunna gå runt, säger klubbens ordförande Henrik Magnusson.

ANNONS
|

Hällingsjö, den lilla orten på kommungränsen mot Mark kommun, med sina 500-talet invånare blir under sommaren något av ett epicentrum för spänningstörstande bingoentusiaster.

Varje lördag under sommarmånaderna arrangerar den lokala föreningen IFK Hällingsjö ett populärt, och väl ansett, bilbingo. Klubbens idrottsplats Björkängsvallen blir till en plats där både lokalinvånare och besökare samlas.

– Det är föreningens största inkomstkälla. Vi sköter om vår anläggning själva och bingon är viktig för att vi ska kunna gå runt, säger klubbens ordförande, Henrik Magnusson och tillägger:

– På så sätt kan vi också hålla nere medlemsavgiften så att det inte blir någon klassfråga.

ANNONS

Bilbingo, även känt som Drive in bingo eller tutbingo, introducerades för första gången i Sverige 1961. Sedan dess har sommaraktiviteten utvecklats till ett populärt och framgångsrikt sätt att samla in pengar till föreningar.

IFK Hällingsjö har arrangerat sin bingo sedan 80-talet.

– Vi har varit igång så länge och så många år att vi har ett gott rykte. Idag är det en mellandag och vi har kanske runt 150 bilar på plats. Det är varmt i dag. De flesta deltagarna kommer från kommunen, men det finns en del som har det som en aktivitet och dyker upp från både Värmland och Skåne, säger Henrik Magnusson.

Spelinspektionens regler reglerar vinstsummorna

En uppsättning spelkuponger för deltagande vid alla rundor kostar 130 kronor. Men deltagarna kan även spela enskilda kuponger för ett par tior, vilket räcker för att kunna ro hem ett par tusenlappar. Eftersom arrangemanget lyder under Spelinspektionen är vinstsummorna olika, eftersom det är en del av intäkterna som måste delas ut.

– Vid bingo flaggar man med en flagga eller så tutar man med en tuta, säger Henrik Magnusson

Det är inte bara bingospelen som lockar besökare till Björkängsvallen utan även möjligheten till sociala samvaro och enkel avkoppling i det natursköna område som omringar idrottsanläggningen.

ANNONS

– Det är avkopplande att vara här. Speciellt när det är fint väder. Det är mysigt och spännande på samma gång, säger Maria Eder från Göteborg, och Martina Eder tillägger:

– Vi vann flera tusen kronor förra gången faktiskt och är här kanske tre, fyra gånger per sommar.

Lördagssolen steker varm och trots detta är de flesta av 150 ekipagen inne i sina bilar. Andra har tagit med brassestolar och passar på att jobba på brännan lite, som exempelvis Christer Jonsson från Kinna.

– Vi brukar inte åka hit, men varit här en gång för länge sedan. Vi hade inget annat för oss och så passade det denna lördagen, säger han.

Anders och Pernilla Ekholm från Göteborg, har rullat in på Björkängsvallen i en Mitsubishi Eclipse Spyder.

– Den var med i filmen Too fast too furious 2. Det är en bra bil att ha när man spelar bingo i så här fint väder. Vi vann faktiskt tidigare, men vi hann inte tuta förrän nästa nummer ropades ut, säger Anders Ekholm.

IFK Hällingsjö är en fotbollsförening med cirka 150 medlemmar och som har lag för herrar, damer och barn. År 2012 slogs herrlaget ihop med Ubbhult och spelar under namnet Ubbhult/Hällingsjö i division 6 Borås.

ANNONS

LÄS MER:Så gick det till när storbranden i Willys-huset i Landvetter släcktes

LÄS MER:Fraktföretag i Mölnlycke ska ingå i miljardkoncern efter sammanslagning

LÄS MER:Båtsemester – så färdas du säkert till havs och sjöss

ANNONS