Ica Kvantum Landvetter kan prisas på Dagligvarugalan

För tolfte gången är Icabutiken i final på Dagligvarugalan i Stockholm. Butiken är en av få som är finalister i mer än en kategori.
– Vi har vunnit flera gånger men vete sjutton hur många, säger Icahandlare Martin Ekman.

ANNONS
|

Ica Kvantum Landvetter har tagit sig till final på Dagligvarugalan, för tolfte året i rad. Ett renommé som de sticker ut med, enligt handlare Martin Ekman.

– Vi är enda butiken i Sverige som varit i final så många gånger. Vi har vunnit flera gånger också men vete sjutton hur många, åtta–tio gånger kanske, säger han.

I år är det i kategorierna ”Årets chark- och köttavdelning” samt ”Årets kassazon” som de har chans att vinna.

– Jag är otroligt stolt, det är fantastiskt roligt för butiken, kanske ännu roligare för alla medarbetare, säger Martin Ekman.

Galan går av stapeln den 16 november på Stockholms stadshus. Då kommer några i personalen åka upp.

ANNONS

– Det blir bland annat de två ansvariga per avdelning och försäljningschefen, totalt blir vi nio personer. Det är tre rätters middag och uppträdande, här får man åka på arbetstid, säger han.

Här är utmanarna

Ekman har förhoppningar om att vinna. Butiken har förnyat charkavdelningen, satsat på sortimentet och ytorna så att det ska finnas plats för kunderna.

I den kategorin utmanas de av Hemköp Sabis i Fältöversten, Stockholm och Ica Supermarket Knuten i Oppeby, Nyköping.

– Man är bra på olika saker, det handlar mycket om vilka kriterier juryn värderar högst. Som sagt är jag otroligt stolt att vi kan komma till final och dessutom tolv år i rad. Men det är klart, när man väl står där vill man vinna.

Här är några av kriterierna

Årets chark- och köttavdelning handlar bland annat om engagerade medarbetare där hantverket och traditionen inom svensk charkuteri- och köttproduktion ska vara närvarande.

Fokus på svensk råvara och lokal svensk anknytning finns med bland kriterierna. Även ökad hållbarhet och till exempel ”säljande och inspirerande exponeringslösningar.”

Vinnaren av Årets Kassazon ska vara en butik som utmärkt sig genom att med engagemang och affärs­känsla aktivt arbetat med sin kassazon och skapat mervärden för såväl kunderna som butiken.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.

Källa: Dagligvarugalan.se

LÄS MER:Snusket på McDonalds i Landvetter: ”Risk för människors hälsa”

LÄS MER:Ekonom reagerar på dyr räkmacka på Landvetter flygplats

LÄS MER:Läkarbesöket kan bli dyrare – Mölnlyckebor reagerar på förslaget

LÄS MER:Lidl vill öppna ny butik i Landvetter

ANNONS