Helgtips i Härryda vecka 50: Zenitkören, konst och Avatar 2

Härliga toner med Zenitkören, konstutställning samt världspremiären av uppföljaren till den första Avatar-filmen. Helgen bjuder på både det ena och det andra!

ANNONS
|

Konstutställning

I Konstgången på Mölnlycke kulturhus öppnar konstutställningen Moment i vardagen av Constanze Wartenberg, tyskfödd konstnär, numera med bas i Mölnlycke. På Härrydas hemsida beskrivs utställningen med följande ord: ”Hon använder sig av olika metoder i sitt skapande, som till exempel akvarell, akryl, färgpennor eller graffitifärger. Glasögonglas lyfter fram bilddetaljer eller skapar små ”rum” i bilderna.”

Julmusik med Zenitkören på lördag

För den som längtar efter en härlig körupplevelse bjuder Zenitkören in till konsert på lördag med start klockan 15:00 (fram till 16:30). Kören, som är en profan kör, har hållit igång sedan mitten av 1970-talet. Då hette den Kvarnhovkören efter grundaren Anker Kvarnhov men bytte namn till Zenitkören 2009. Kören leds sedan några år tillbaka av Maria Onelius.

ANNONS

– Det finns fortfarande några medlemmar som är kvar sedan starten, berättar Carin Bergdahl, ordförande i kören, för Härryda-Posten.

Repertoaren beskrivs som bred.

– Allt från visor, filmmusik till pop och rock. Julmusik inte att förglömma. Kören repeterar varje måndag i Equmeniakyrkan i Mölnlycke, säger Bergdahl.

Lördagens konsert bjuder på traditionell julmusik med inslag av lite nya sånger.

För den som blir inspirerad ber Carin Bergdahl tidningen att berätta att kören söker nya medlemmar.

– Vi tar gärna tar emot nya sångare, tenorer är särskilt välkomna.

Konserten på lördag kostar 150 kronor per biljett, 70 kronor för de som är under 20 år och kan köpas på något av biblioteken i kommunen.

Uppföljare till Avatar

På söndag går det att se uppföljaren till James Camerons filmepos i sci-fi-skrud: ”Avatar: The Way of the Water” på Mölnlycke Bio, kl 15:30.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Brand hos möbelbutik i Härryda

LÄS MER:Budgetdramat: Rödgrön budget vinner

LÄS MER:Wallenstam höjer elpriserna – men mindre än väntat

ANNONS