Helgtips i Härryda vecka 45: Utomhusbio, vernissage och bakluckeloppis!

Sommaren går mot sitt slut och Härrydaelever har börjat skolan. Men sommaraktiviteterna i kommunen stannar inte av. Upplev utomhusbio, gå på vernissage eller bakluckeloppis är bara några av de aktiviteter som erbjuds i helgen.

ANNONS
|

Utomhusbio på Mölnlycke kulturhus

Helgen inleds i storartad stil när Ruben Östlunds film ”Triangle of sadness” spelas på Mölnlycke kulturhus terrass. Filmen drar igång 20:30 men eftersom det är först till kvarn så uppmanas publiken att vara på plats en stund innan.

Utomhusbion är en del av Göteborg Film Festivals initiativ att utse Härryda kommun till filmårskommun 2023.

– Det är fyra kommuner i västra Götaland som erbjuds bli filmårskommun och det är ett bra tillfälle att öka filmutbudet för folk, säger Terese Anthin som är kulturchef på Härryda kommun.

Vad tycker du om filmen?

– Den är väldigt Rubensk av sig och man vill gärna diskutera filmen med andra som har sett den. Så det är ett bra betyg, säger Terese Anthin.

ANNONS

Bakluckeloppis i Landvetter

Behöver du hitta fynd för en billig peng så kan du ta dig till Landvetter ryttarsällskaps loppmarknad på fredagseftermiddagen. Om du vill sälja saker kan du göra det med.

Loppmarknaden börjar 17:00 och pågår i hela tre timmar fram till 20:00.

Ståuppkomikern Fredrik Andersson besöker Mölnlycke Kulturhus på lördag kväll kl. 20:00. Komikern som medverkat i bland annat Släng dig i Brunnen, Robins och Roast på Berns vann även utmärkelsen årets föreställning på Svenska Standupgalan 2015 för sin debut ”Serial Joker”. Andersson kör även livestreamings på sin Youtubekanal.

– Det blir en blandning av mina bästa nyskrivna skämt från senaste året och lite greatest hits. Mest om sånt man inte borde kunna skämta om, berättar Andersson för Härryda-Posten inför lördagens framträdande.

Komedi har ju blivit väldigt laddat de senaste åren med både prat om cancelkultur och exempelvis Will Smiths råsop mot Chris Rock på den förra Oscarsgalan. Är du rädd för att provocera?

– Ja, jag fattar inte att jag kommit undan med det jag gör så länge. Snart stänger de väl av mitt varmvatten.

Har du någonsin hindrat dig själv från att dra nåt skämt på scen?

– Jag har nog inte stoppat mig själv någon gång, men jag minns att när jag var med i talkshowen Robins så satte SVT ihop en krisgrupp efter inspelningen och klippte sen bort min sista punchline då den visst inte var acceptabel. Det blev helt obegripligt. Det skämtet är med i föreställningen. Hela såklart.

ANNONS

Har Fredrik Andersson då nåt bra skämt om Mölnlycke eller Härrydabor som han kan värma upp med inför sitt gig?

– Nej bra humor sparkar uppåt. Inte ner mot de som redan har det fruktansvärt.

Biljetter till Fredrik Anderssons besök på Mölnlycke kulturhus går att köpa här.

Quiz med Teater Jubel på Mölnlycke kulturhus

Wendelsbergs turnerande teatergrupp Teater Jubel intar Caféscenen på Kulturhuset i Mölnlycke under lördagen. Där ska det bjudas på ett quiz. Kostnadsfritt men begränsat med platser. Först till kvarn till quizzet som hålls mellan 13:30 - 14:30 på lördag.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Rullstolsburna Max riskerar att inte komma in på Liseberg

LÄS MER:Här hittar du julmarknader i Härryda

LÄS MER:Snart är hoppbackarna i Hindås redo för invigning

ANNONS