Helgtips i Härryda: Oktoberfest, Povel Ramel + Mölnlycke blåsorkester med mera

Vet du inte vad du ska hitta på den sista helgen i oktober 2022? Ingen fara! Härryda-Posten botaniserar bland helgens kulturutbud i Härryda kommun och tipsar om flera evenemang som kan få det att dra på mungiporna.

ANNONS
|

Hösten har ankommit med stormsteg. Tidigare i veckan tipsade Härryda-Posten om olika aktiviteter i Härryda kommun lagom till Halloween. Nu fortsätter vi ge tips inför oktobers sista helg. Mycket nöje!

Joddla med tyrolermusik i Råda Rum i Mölnlycke

Helgen inleds redan på fredagskvällen! Efter två års väntan (och längtan?) återkommer Oktoberfesten med brak och joddling till Råda Rum i Mölnlycke. För de som är över 18 år är det alltså dags att damma av sina lederhosen och njuta av Svenska Tyrolerorkestern som uppträtt på oktoberfester sedan 1996.

Frågan är då om man måste damma av och ta på sig sina lederhosen för att delta?

ANNONS

– Det behöver man absolut inte men det är väldigt trevligt om man gör det! Många kommer utklädda, säger Karin Blennermark, producent på Råda Rum och berättar om ett tidigare år då oktoberfesten fann sin väg ut till parkeringen där det hölls långdans.

– Vi får se om vi kan toppa det i år, säger Karin Blennermark som avslutar med att oktoberfesten är en festivitet som behövs för att lysa upp den här delen av året.

För 100 kronor får man komma genom dörren och lyssna. För 350 kronor får man även ta del av oktoberfestbuffén som dukas upp. Det ryktas även om allsång och armkrok. Dörrarna öppnas kl 17:00 och klarinetterna, trumpeterna, trombonen, klaviaturen, trummorna och trombonen börjar ljuda klockan 18.00. Läs mer och boka din biljett här.

Povel Ramels 100-årsdag firas av Mölnlycke blåsorkester

Povel Ramels 100-årsjubileum firas när Mölnlycke blåsorkester bjuder in till sin höstkonsert ”Följ oss bortom vägen” på kulturhuset i Mölnlycke under lördagen.

– Det är otroligt spelglad musik. Povel Ramel var en mycket spelglad kompositör och låtskrivare. Både roliga och kluriga melodier, säger Jenny Björkqvist, tf kulturskolechef i Härryda kommun som arrangerar konserten på lördag.

Att det handlar om en närmast unik konsert står klart när Björkqvist berättar att det inte gick att hitta orkesteranpassat material för Povel Ramels musik.

ANNONS

– Det var väldigt svårt att hitta något som var komponerat för orkester. Vi fick anlita specialister som kunde skriva för orkestern, berättar Björkqvist.

Konserten inleds kl. 15:00 på lördag och kostar mellan 75 till 150 kronor. Läs mer och boka din biljett här eller på något av kommunens bibliotek.

Litteraturtips i Landvetter

Landvetters kulturhus bjuder under lördagen in till en timme med boktips! Evenemanget beskrivs som följer: ”Vill du ha boktips och hålla dig uppdaterad med säsongens bokutgivning? Välkommen till Litteraturtimmen! Här presenterar vi aktuella böcker och senaste nytt från litteraturens underbara värld. Kom, lyssna och inspireras!”

Litteraturtimmen hålls mellan klockan 11:00 till 12:00 och är gratis. Föranmälan görs till landvetter.bibliotek@harryda.se eller i lånedisken på grund av begränsat antal platser.

Åk till månen med Wendelsbergs teater i Mölnlycke

Hela tre föreställningar ges i helgen av teater- och familjeföreställningen ”Det blåser på månen” av Wendelsbergs teater på Wendelsbergs folkhögskola. I pjäsen får vi enligt teatern ”flickorna Dina och Dorinda som ska rädda sin pappa från den onda diktatorn Hulahu Blod.” För 50 kronor per biljett går det att uppleva föreställningen på lördag 13:00 eller 16:00 och på söndag kl. 16:00. Biljetter kan bokas här.

Kvinnotetten jazzar till det på lördagscafé

Jazzkvintetten Kvinnotetten följer upp sitt framträdande på Göteborg Jazz Festival i höstas med ett nytt framträdande på Mölnlycke kulturhus. En timme av traditionell jazz blandat med egna låtar utlovas. Klockan 12 kliver kvintetten från Hulebäcksgymnasit upp på Caféscenen.

ANNONS

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

ANNONS