Härrydabo nekas bistånd – Lisebergsbesök fick betalas ur egen ficka

Förvaltningsrätten i Göteborg har satt ner foten i en tvist mellan Härryda kommun och en man i 30-årsåldern. Mannen beviljas inte ekonomiskt bistånd för Lisebergsbesök med sina barn.

ANNONS
|

Det var i augusti i år som mannen sökte ett bistånd på 2 300 kronor för ett Lisebergsbesök med sina barn. Välfärdsnämnden, som har hand om ärendet, nekade mannen bistånd då han redan fått ett ekonomiskt bidrag från den ideella barnrättsorganisationen Majblomman på motsvarande summa. Därför bedömdes pengafrågan ha lösts på annat sätt.

Mannen överklagade beslutet och menade att bidraget från Majblomman gått till en annan aktivitet. Men nu väljer alltså Förvaltningsrätten att gå på välfärdsnämndens linje och neka mannen stödet.

Förvaltningsrätten går på kommunens linje

Enligt Socialstyrelsens råd om ekonomiskt bistånd så kan barnfamiljer som haft ekonomiska problem under lång tid ha rätt till bistånd för rekreation.

ANNONS

Men skälet att pengarna uteblir, enligt förvaltningsrätten, är att mannen inte kunnat redogöra att pengarna från Majblomman faktiskt gått till aktiviteten trots att dessa uppgifter efterfrågats från kommunen.

ANNONS