Borås tingsrätt.
Borås tingsrätt. Bild: Robin Aron

Härrydabo misstänks för försök till bedrägeri

En man i 20-årsåldern misstänks ha försökt lura av en äldre kvinna i Borås på pengar. Han kom dock inte över några pengar.

ANNONS
|

Det var i tisdags som mannen från Härryda ringde upp kvinnan i 80-årsåldern, i Borås, och då hävdat att han ringde från banken.

– Han ringer och säger att det hänt en viss sak och att han ska koppla henne till banken, säger Hans Andrén, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Borås.

”Banken” hävdar att de måste spärra hennes kort. Mannen kommer hem till kvinnan och då lämnade hon i från sig två bankkort.

Hur uppdagades detta?

– Hennes son och dotter larmade polisen och han har inte fått ut några pengar.

Begärdes häktad

På torsdagen begärdes mannen, som suttit anhållen sedan tisdagseftermiddagen, häktad. Men tingsrätten i Borås ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl att häkta mannen.

ANNONS

– De ansåg att det föreligger en sannolikhet för misstanken och att det fanns vissa skäl för en häktning men att den inte vore proportionerlig, säger Natalie Schwarz, assistentåklagare på Borås åklagarkammare.

Mannen släpps nu ur häktet men är fortfarande misstänkt för försök till bedrägeri. Åklagaren vill inte uttala sig i ärendet då det återstår en del utredningsåtgärder.

Mannen är även misstänkt för narkotikabrott som ska ha skett i Härryda kommun. Mannen nekar till brott.

LÄS MER:Grythyttan-utemöbler stulna i Mölnlycke

LÄS MER:Här föll regnet i Härryda kommun – men nu kommer värmen

LÄS MER:Dödsfallet i Landvetter – det visar obduktionen

ANNONS