Här är billigaste resmålen i augusti – med avgång från Landvetter

Många vill resa utomlands i sommar, men har kanske inte alltför mycket pengar över i plånboken. Vi har tagit reda på de billigaste resmålen i augusti med avgång från Landvetter flygplats – och misstagen du bör undvika när du bokar.

ANNONS
|

Billigare resmål som exempelvis Turkiet, Bulgarien och Albanien har blivit populärare bland svenskar i samband med räntehöjningar och osäkrare ekonomi.

Senare halvan av augusti är en bra tid att åka utomlands om man vill göra ett klipp, enligt Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving.

– Då är det många som är tillbaka i arbete och skolorna startar igång igen, då går priserna ner lite, säger han.

Vi har luskat fram de fem billigaste resmålen i augusti med avgång från Landvetter flygplats. Men det finns några saker att tänka på när man bokar en billig resa, enligt experterna på TUI och Ving.

ANNONS

Det här är fallgroparna du bör undvika

Den lokala prisbilden kan vara något att fundera över när man bokar en billig resa.

– Om man bokar ett hotell eller ett flyg och inte väljer de tillvalen som man behöver då kan det bli dyrt när man sedan behöver köpa de på plats, säger Adam Györki, kommuniktionschef på TUI.

– Om man tänker sig Bulgarien eller Turkiet där är det en rätt låg prisbild på plats, men om man skulle åka till, säg Italien, där är det en del dyrare levnadskostnader, säger Claes Pellvik och fortsätter:

– Om man tänker sig sista minuten och resenärer som är på jakt efter att göra ett klipp, då kan det vara en faktor att ha med i beräkningen.

En annan sak som man bör tänka på innan man bokar den där billiga resan är om bokningen faktiskt uppfyller alla förväntningar.

– Man får lite vad man betalar för när man bokar en resa. Om man bokar någonting som är väldigt billigt men som kanske inte lever upp till de förväntningar man har, då kanske man skulle ha lagt lite extra pengar på den där resan och fått det som man drömmer om, när man ändå ska iväg på resa, säger Adam Györki.

ANNONS

Dubbelavgifter är ytterligare en grej att hålla utkik efter.

– Om du betalar med ett kreditkort, kolla då vad du har för reseförsäkringar och vad du har för hyrbilsförsäkring genom kortet, så att du inte betalar dubbelt för något. Det är en ganska vanlig fallgrop, säger Adam Györki.

Här är de fem billigaste resmålen i augusti:

Bild: Ving

5. Mallorca

Det populära resmålet Mallorca är en av de billigaste resmålen i augusti. Här finns härliga stränder, spännande shopping och nattliv.

Från 6 095 kr per person, med hotellrum inkluderat i priset.
Bild: Joakim Borén

4. Kreta

Den grekiska ön belägen mitt i Medelhavet är ett billigt resmål i augusti. Här finns spännande utflykter, trevliga stränder och massor av sol.

Från 5 045 kr per person, med hotellrum inkluderat i priset.
Bild: Agneta Renebo

3. Rhodos

Rhodos är en av Greklands mest älskade semesteröar. Här finns livligt nöjesliv, sevärdheter och shopping.

Från 4 245 kr
per person, med hotellrum inkluderat i priset.
Bild: Eric Josjö

2. Cypern

I östra Medelhavet ligger havets tredje största ö Cypern. Här finns sandstränder, kristallklart vatten, god mat och gott om sevärdheter.

Från 3 795 kr per person, med hotellrum inkluderat i priset.
Bild: Carlos Norlén

1. Turkiet, Side

Mellan Alanya och Antalya ligger den turkiska staden Side. Här kan man njuta av sol och bad.

Från 3 745 kr
per person, med hotellrum inkluderat i priset.

LÄS MER:Västsvenskarna törstar efter sol – stor ökning av flygresor

LÄS MER:Det gäller i säkerhetskontrollen på flygplatsen

LÄS MER:Allt du behöver veta om flygstrejken i Europa – så kan Landvetter flygplats påverkas

ANNONS