Halloweenfirande i Landvetter och Mölnlycke under fredagen

Pumpakarvning, spökhus och skräckvandring. Den 31 oktober är det Halloween. Men Härryda-borna har redan tjuvstartat – se alla bilderna här.

ANNONS
|

För den som älskar skräck och rysligheter är säsongen för detta äntligen kommen. Officiellt firas Halloween den 31 oktober, men redan under fredagskvällen tjuvstartades det på många håll i Härryda kommun.

Hos Landvetter ryttarsällskap var Halloweenstämningen maxad. Men hästarna hade fått stanna hemma, och tur var nog det, för kvällens skräckvandring var verkligen ingenting för den lättskrämda. Med glosögda vålnader som följde efter en och mystiska varelser som hoade och hostade i mörkret så blev det lite väl läskigt för vissa. Och för den som tyckte att det blev lite mycket av det goda, som för Härryda-Postens reporter, så gick det att avbryta i förtid – ungefär i höjd med en mycket tveksam kirurg.

ANNONS
Bild: Sofia Bednarek

Välordnat spökhus i Mölnlycke

Även i Mölnlycke gick det för den modige att möta skräcken i vitögat när Kulturskolan i Mölnlycke ordnade spökhus. Här möttes man i dörren av en militärisk vålnad som beordrade alla att ställa sig på led, att akta för sig .... ”ja, för vad kommer ni märka”, och att följa efter. För varje steg som togs blev det mer och mer intensivt tills besökarna till slut kunde fly ut genom bakdörren.

Något lugnare med pumpakarvning i Landvetter

Och för den som sökte ett något lugnare Halloween-firande så bjöds det under fredagskvällen på pumpakarvning på Landvetter kulturhus. Pumpakarvningen är ett samarbete mellan ungdomsmötesplatsen Studio 13 i Landvetter och Landvetter kulturhus.

Max Leimar, 14, Ebba Saviluolo, 15 och Alve Lyckan, 15, stod alla med kniven i högsta hugg när Härryda-Posten kom dit.

– Jag valde den svåraste, en riktig skräckfilmskaraktär. Och filmen kommer faktiskt ut idag! säger Max och visar mallen hon utgår från, som visar en stiliserad bild av ”Freddy Fazbear” från Five Nights at Freddy’s.

Max berättar att de besöker kulturhuset varje vecka och att hen lyckats få med sig ett helt gäng andra som återkommande brukar dyka upp.

– Vi är här varje fredag när det är öppen ateljé.

LÄS MER:Det här händer på Halloween i Härryda

LÄS MER:Efterlysning: Bästa Halloween-kostymen på små monster!

LÄS MER:Farliga ämnen i leksaker – Halloweensaker värst

ANNONS